Lieldienu cepumi vēršacis
- 08 aprilis 2023 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 100 g sviesta, 100 g cukura, 100 g kviešu miltu, 75 g rudzu miltu, 100 g saberztu mandeļu, 1 ola, 1 tējkarote kanēļa, naža gals muskatrieksta.
Pagatavošana: Sviestu saputo ar cukuru, iemaisa olu, garšvielas, piesijā kviešu un rudzu miltus, iemaisa mandeles. Ātri samīca stingru mīklu, noliek uz pusstundu aukstumā. Tad mīklu izrullē, ar apaļu formiņu, glāzi vai citu piemērotu apaļu formu izspiež cepumus, liek pannā uz cepamā papīra, izcep. Atdzesētus pārklāj ar cukura glazūru. Dzeltenajiem vidiņiem horizontāli pārgriež mīkstas žāvētas aprikozes, izplacina un ar mazu apaļu formiņu izspiež ripiņas. Šim nolūkam var izmantot pudeļu uzskrūvējamos vāciņus.
Lai labi garšo!