Lai optimizētu jūsu vietnes darbu, kā arī izveidotu mērķtiecīgu reklāmu, mēs izmantojam sīkdatnes ("sīkfailus"). Gadījumā, ja turpināsiet izmantot šo vietni, jūs automātiski piekrītat failu lietošanas noteikumiem. Akceptēt un turpināt
Kas var būt labāks par atsvaidzinošu un gardu saldējumu siltajos vasaras mēnešos? Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka vasarā saldējuma ražošana Latvijā pieaug pat trīskārt. Lai gan karstā laikā Latvijā tiek notiesāti vairāki desmiti tonnu saldējuma dienā, lielākais saldējuma patēriņš ir Somijā, kur gadā viens iedzīvotājs apēd aptuveni 14 litrus, Norvēģijā – 13 litrus un Zviedrijā – 12 litrus saldējuma. Baltijā visvairāk saldējumu gadā apēd igauņi – katrs deviņus litrus. Lietuviešiem gadā pietiekot ar septiņiem litriem, bet Latvijas iedzīvotājiem – ar četriem litriem.
Tā nav bijusi kārtīga vasara, ja vismaz reizi mājās nav gatavots pašu izlolots saldējums. Tāpēc, piedāvājam recepti, kurā ir tikai trīs sastāvdaļas un nepieciešamas pāris minūtes laika, lai mājās gatavots veselīgs kārums būtu gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Recepti piedāvā tasty.lv.
Sastāvdaļas: 500 g bezpiedevu jogurts, 6 ĒK pūdercukurs, 500 g saldētas ogas.
Pagatavošana: Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un sablendē. Sadala saldējumu pa deserta trauciņiem un pasniedz.
Komentāri (0-1/1)
ruta seile
29.06.2023 14:06