Pēc kartupeļu talkas - gardās kartupeļu desas ar ķimenēm
- Sandra Mikanovska --
- 09 septembris 2023 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 12-14 kartupeļi, 2-3 sīpoli, 6-7 ķiploka daiviņas, 400 g trekna cūkgaļas krūtiņa, pēc garšas
ķimenes, sāls un malti melnie pipari, zarnas, skābs krējums pasniegšanai.
Pagatavošana: Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sāli, piparus un ķimenes. Nomizo ķiplokus un sīpolus. Sīpolus sarīvē uz rupjās rīves, ķiplokus – uz smalkās, un pievieno kartupeļu masai. Treknu cauraudzīti samaļ, liek uz pannas cepties un karsē, līdz iztecējuši visi tauki. Taukus nolej, gaļas "kraukšķīšus" ber pie kartupeļu masas un iemaisa tajā. Iztīrītās, izmazgātās zarnās ar gaļas mašīnai paredzētu desu pildāmo uzgali pilda kartupeļu pildījumu. Nepilda zarnas līdz pašiem galiem, atstājot mazliet vietu. Zarnu galus aizsien. Pannu izklāj ar cepamo papīru, liek uz pannas desas, saritina ritulīšos un sabaksta ar koka irbulīti, lai desas cepoties neuzsprāgst.
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem, liek desas cepties aptuveni 45 minūtes, līdz tās ir kļuvušas skaisti zeltainas, ar kraukšķīgu garoziņu. Pasniedz ar skābo krējumu.