2024.gada 8. septembris

Ilga

Sezonai aktuāla recepte: Meža sēņu pīrādziņi

Sezonai aktuāla recepte: Meža sēņu pīrādziņi

Ticējums vēsta: Kam groziņā karsti meža sēņu pīrādziņi, tas no vilka nebaidās. Gardi, mīksti, maigi, sulīgi... Sēņu pīrādziņi kūst uz mēles. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: Mīklai - 1 glāze piens, 50 g raugs, 500 g milti, 180 g sviests, 2,5 TK cukurs, 0,5 TK sāls. Pildījumam - 350 g sēnes, 150 g bekons (ja vēlas veģetāros pīrādziņus, bekonu var nelikt), 0,5 gab. sīpols, 3 ķiploka daiviņas, 1 ĒK sviests, pēc garšas sāls un pipari.

Pagatavošana: No mīklai paredzētajām sastāvdaļām gatavo rauga mīklu un liek uzrūgt. Kamēr mīkla briest, gatavo sēņu pildījumu, kuram bagātīgākai garšai vislabāk izmantot dažādu sēņu sajaukumu, tikai jāatceras, ka daļa sēņu pirms cepšanas jānovāra. Gatavojot pildījumam tikai gailenes, garša var būt parūgta, gatavojot tikai bekas, garša savukārt var būt pārāk maiga un neizteiksmīga. Sagriež sīkos gabaliņos sēnes un bekonu, sasmalcina sīpolu un ķiploku, visu apcep eļļā. Sulīgumam un pilnasinīgākai garšai var pievienot arī nedaudz sviesta. Pievieno sāli un piparus.

Kad mīkla uzrūgusi, veido pīrādziņus, katrā ieliekot pildījumu un rūpīgi aizlipinot. Kad pīrādziņi mazliet uzrūguši, tos apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar sezama sēklām. Cep 200-250 grādos 7–8 minūtes. Maigi, mīksti un garšīgi gan karsti, gan auksti.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru