2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Ziemassvētku karpa ar grūbu un ķirbja pildījumu

Ziemassvētku karpa ar grūbu un ķirbja pildījumu

Ziemīga, sātīga karpas recepte. Neierastāku garšas akcentiņu zivij piešķir pievienotās piparkūkas.

Sastāvdaļas: 1,5 kg smaga karpa, 50 g grūbu, 100 g ķirbja, 1/2 sīpols, timiāna saišķītis, sauja dzērveņu, 2 ēdamkarotes saberztu piparkūku, sāls, cukurs, pipari – pēc garšas, 25 g sviesta, 1 ēdamkarote citrona sulas, 30 g valriekstu, eļļa cepšanai.

Pagatavošana: Karpu notīra, pārgriež vēderu, izņem iekšas un žaunas. Sālsūdenī izvāra iepriekš mērcētas grūbas, nokāš, noskalo un apsusina. Ķirbi sagriež mazos kubiņos, sīpolu sasmalcina. Sīpolus liek pannā sakarsētā sviestā, klāt liek timiāna lapiņas un ķirbja kubiņus, apmaisot apcep un pasautē diezgan mīkstus, bet lai nejūk. Pievieno arī pustējkaroti sāls, pusotru tējkaroti cukura un citrona sulu. Iemaisa dzērvenes un pannu no uguns noņem. Maisījumu padzesē, sajauc ar vārītajām grūbām, sakapātiem valriekstiem un saberztām piparkūkām. Pagaršo un pēc vajadzības ar garšvielām papildina. Karpu no ārpuses un iekšpuses pārkaisa ar sāli un pipariem, cieši piepilda ar sagatavoto pildījumu. Liek cepampannā, kurā ieliets nedaudz eļļas un ieklāti timiāna zariņi. Zivi pārlaista ar eļļu, pārkaisa timiāna lapiņas. Pannu liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep aptuveni 35–40 minūtes.

Lai bagāts svētku galds!

Atstājiet komentāru