Gardai uzkodai - pildītas olu 'mušmires'
- 18 janvaris 2024 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 6 olas, tomāti, majonēze, pēc garšas sāls, TK sinepes, siers.
Sagatavošana: Olas cieti novāra, noloba, uzmanīgi pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus. Tos liek bļodiņā, pievieno pēc vajadzības majonēzi, sāli, sinepes, kapātas dilles, nedaudz smalki sarīvēta siera un visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Liek masu konditorejas maisā ar uzgali un sapilda olas. Olas papildina ar tomātu "cepurītēm", kas izdekorētas ar majonēzes punktiņiem. Gatavās "mušmires" pasniedz kā uzkodu aukstajā galdā, liekot uz šķīvja, kas izklāts ar rukolu vai salātlapām, vai arī izmanto salātu dekorēšanai.
Ieteikums: ja vēlas, sinepes pildījumā var aizstāt ar mārrutkiem vai ķiplokiem, majonēzi – ar skābo krējumu vai putotu sviestu. Pildījumam var pievienot arī kapātus kaperus, olīvas, gurķīšus vai sasmalcinātas ķilavas.
Lai labi garšo!