2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Pavisam slinkā “Napoleona” kūkas recepte

Pavisam slinkā “Napoleona” kūkas recepte

Šai "Napoleona" kūkai ir tikai četras sastāvdaļas un to var ātri un vienkārši pagatavot. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas; 4 gab.kārtainā mīklas sloksnes, 1 gab.sviesta paciņa, aveņu ievārījums, 1 gab.iebiezinātais piena bundžiņa

Sagatavošana: Kārtainās mīklas plāksnes izņem no saldētavas un atlaidina. Bez rullēšanas saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad pārgriež gareniski uz pusēm, lai sanāktu astoņi gabali. Ar nazi nedaudz nobrucina mīklas virsējo kārtu, drupačiņas tiks izmantotas kā dekors.

Gatavo krēmu: sakuļ sviestu (vienu paciņu), lēnām pievieno iebiezināto pienu. 

Kārto kūku: izcepta kārtainās mīklas plāksne (nedaudz sapresēta), pa virsu krēms (izlīdzināts), aveņu zapte, atkal mīklas plāksne... Tā uz apli. Pēdējo kārtu noklāj ar krēmu un pārber ar kārtainās mīklas drumstalām. Kūku liek ledusskapī vismaz uz trim stundām vai labākajā gadījumā uz nakti.

Ja vēlas, pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Lai gardi!

Atstājiet komentāru