Veselīgā nātru zupa – īsteni pavasarīgs ēdiens
- Radio1.lv --
- 14 aprilis 2024 --
- 0Komentāri
Nepieciešams: 4 saujas nātru, 1 sīpols, 2 daivas ķiploka, 2 burkāni, 4 kartupeļi, 1 sauja miežu putraimu, 1,5 litrs buljona (ko iepriekš pagatavo no gaļas kauliņiem vai buljona kubiņiem), 4 olas, 1 ēdamkarote olīveļļas, sāls, naža gals maltu melno piparu, zaļumi pēc izvēles, krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai.
Pagatavošana: Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, nātres pievieno zupai un ļauj tai uzmest burbuli.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu.