Viegli pagatavojams deserts: Grieķu jogurta, cepumu un ievārījuma kārtojums
- Radio1.lv --
- 21 aprilis 2024 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 400 g grieķu jogurts, 12 cepumi, upeņu, aveņu vai jauktais ogu ievārījums.
Pagatavošana: Cepumus smalki sadrupina blenderī vai ar aizspiežama maisiņa un gaļas āmuriņa palīdzību. Sagatavo glāzītes, to pamatnē ieber nedaudz sasmalcinātu cepumu. Tad liec jogurta kārtu, bet tad – ievārījuma kārtu. Ievārījuma kārtai vēlreiz uzber sasmalcinātos cepumus, tad atkal jogurtu, bet beigās uzliek vēl dažas karotītes ar ievārījumu. Un tā, kamēr glāzītes pilnas.
Deserta beidzamo kārtu dekorē ar sadrupinātiem cepumiem. Desertam ļauj 10 minūtes ievilkties un tad pasniedz.
Lai labi garšo!