2024.gada 8. septembris

Ilga

Karstam laikam - Okroška ar kefīru un kvasu

Karstam laikam - Okroška ar kefīru un kvasu

Svaiga un viegla aukstā zupa ar nelielu pikantumu - salami desas gabaliņiem. Daudz ātrāk zupu varēs pagatavot, ja kartupeļi un olas būs jau novārīti. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: 6 kartupeļi, 6 olas, 5 vidēji, gurķi, 5 redīsi, 150 g salami, sauja dilles, daži sīpolloki, 1 l kefīrs, 800 ml nesaldināts, kvass, pēc garšas ābolu etiķis, pēc garšas sāls, skābs krējums pasniegšanai.

Sagatavošana: Novāra cietas olas un kartupeļus. Kad tie atdzisuši, sagriež kubiņos. Smalki sagriež gurķus, redīsu, dilles, lokus un salami. Lokus apber ar sāli un ar karoti nedaudz paspaida, liek katlā. Pievieno visas sastāvdaļas, aplej ar kefīru un lvasu, labi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli, ābolu etiķi. Liek ledusskapī apmēram uz vienu stundu. Pasniedzot katrā šķīvī liek karoti skāba krējuma.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru