2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Lidl piedāvā: Ķiršu tomātiņu sezonas četras  receptes

Lidl piedāvā: Ķiršu tomātiņu sezonas četras receptes

Ar katru dienu mūsu dārzos vairojas gardo tomātu daudzums, un tāpēc “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits piedāvā četras idejas, kā izmantot tomātus, specifiskāk – mazos ķiršu tomātiņus. Visas šīs receptes iespējams pagatavot kā veģetāras un vegānas, bet tās viegli arī papildināt ar sieru vai gaļu.

Vegānā pasta ar ķiršu tomātiem



Sastāvdaļas 4 porcijām
2 ķiploku daiviņas
1 kg ķiršu tomātiņi
100 melnās olīvas
5 ēdamkarotes olīveļļas
500 gr pasta “Penne Rigate”
500 ml dārzeņu buljona
10 g svaiga bazilika lapiņu
Sāls, cukurs, pipari un citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

Sagriez un sasmalcini ķiplokus. Nomazgā un nosusini tomātiņus. Sietiņā nolej olīvas.

Katliņā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Apcep tajā ķiplokus apmēram 1 minūti. Pievieno veselus tomātiņus, šķipsniņu cukura un sautē apmēram 5-8 minūtes, līdz tomātiņiem nedaudz pārsprāgst miziņa. Pievieno sāli un garšvielas.

Katlā pievieno olīvas un pastu, pārlej ar buljonu, viegli apmaisi un vāri visu uz vidējas uguns apmēram 10-12 minūtes, līdz pasta ir gatava.

Pa to laiku sagatavo mērcīti. Nomazgā, nosusini un sagriez bazilika lapiņas. Sajauc tās bļodā ar 3 ēdamkarotēm olīveļļas, sāli un pipariem.

Kad pasta un tomāti uzvārījušies, liec tos bļodiņā, pārlej ar bazilika mērcīti un vegānā pasta ar ķiršu tomātiņiem ir gatava pasniegšanai!

Ātrie ņoki ar sautētiem tomātiem



Sastāvdaļas 4 porcijām

800 g svaigi ņoki
500 g ķiršu tomātiņu maisījums
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
20 g svaiga bazilika
2 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls, cukurs (medus), melnie pipari

Pagatavošana

Palielā katlā uzvāri apmēram 4 litrus ūdens, pievieno sāli un ņokus. Vāri tos apmēram 4 minūtes, līdz ņoki uzpeld. Uzmanīgi nokās tos caur sietiņu.
Nomazgā un uz pusēm pārgriez ķiršu tomātiņus. Smalki sagriez sīpolu, ķiploku un baziliku.

Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst bezkrāsaini (apmēram 2 minūtes). Pēc tam pannā ieber sagrieztos tomātiņus un cep vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievieno tomātiem sāli, piparus un nedaudz cukuru vai medu.

Pievieno gatavajiem tomātiem ņokus un pusi no bazilika, visu viegli samaisi. Pēc tam liec uz šķīvjiem un pirms pasniegšanas vēl pārkaisi ar atlikušo baziliku.

Papildu iespēja – ar šo ēdienu lieliski saderēs arī fetas siers!

Turku zirņu salāti



Sastāvdaļas 4 porcijām

800 g konservēti turku zirņi
1 svaigs gurķis
250 g ķiršu tomātiņu
1 sarkanais sīpols
1 citrons
20 g svaigi pētersīļi
4 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Turku zirņus nokās sietiņā, noskalo aukstā ūdenī un kārtīgi notecini. Nomazgā gurķi, nogriez tam galus un sagriez gabaliņos. Nomazgā un pārgriez uz pusēm ķiršu tomātiņus. Smalki sagriez sīpolu, atdali no pētersīļiem lielos kātus un smalki sagriez lapiņas. Nomazgā citronu un izspied tam sulu.

Bļodā sajauc olīveļļu ar 2 ēdamkarotēm svaigi spiestās citrona sulas, pievieno sāli un piparus. Pēc tam bļodā liec sagriezto gurķi, tomātus, sīpolus un turku zirņus, rūpīgi samaisi un pasniedz.

Vegānā zemnieku tarte ar zaļo pesto un krāsainiem ķiršu tomātiņiem



Sastāvdaļas 8 porcijām

125 g vegāns margarīns
250 g speltas milti
1 tējkarote cukura
Sāls
5 ēdamkarotes ūdens
350 g ķiršu tomātiņu maisījums
25 g svaigi maurloki
190 g vegāns bazilika pesto
5 ēdamkarotes sojas jogurta
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
20 g svaiga bazilika
Melnie pipari

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, bļodā sajauc aukstu margarīnu, miltus, cukuru, sāli un aukstu ūdeni un ar rokām samīci mīklā. Izrullē mīklu apmēram 2 mm biezumā un liec ietaukotā cepeštraukā (receptē paredzētais diametrs 28 cm), veidojot 3 cm augstu malu. Piespied mīklu pie cepeštrauka pamatnes un malas, mīklas lieko augšmalu līdzeni nogriez, pamatni vairākās vietās sadur ar dakšiņu. Cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

Tikmēr nomazgā un pārgriez uz pusēm ķiršu tomātiņus. Nomazgā maurlokus, nosusini un smalki sagriez tos. Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc pesto, sojas jogurtu, kukurūzas cieti un maurlokus, lej to visu uz mīklas un vienmērīgi izlīdzini. Pa virsu izliec grieztos ķiršu tomātiņus un apkaisi ar cukuru, sāli un pipariem. Liec cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes.

Pirms pasniegšanas izrotā tarti ar bazilika lapiņām.

Piebilde - recepte tik pat lieliski izdosies, ja lietosi parastos produktus.

Atstājiet komentāru