2024.gada 21. novembris

Andis, Zeltīte

Rudens ēdienkartē: Ābolu biskvītrausis, kas garšo kā cepti āboli

Rudens ēdienkartē: Ābolu biskvītrausis, kas garšo kā cepti āboli

Šis ābolu biskvīta rausis ir pavisam vienkārši pagatavojams, garša – kā ceptiem āboliem, jo mīklas daļa rausī ir pavisam niecīga. Mīksta, sulīga kūka, kas ātri vien tiks notiesāta un mājinieki prasīs vēl. Recepti piedāvā tasty.lv.


Sastāvdaļas: 5 gab.lieli, skābeni āboli, 2 gab.olas, 100 g milti, 80 g cukurs, 120 ml piens, 40 ml augu eļļa, 3 TK cepamais pulveris, rīvēta citrona miziņa, pēc garšas kanēlis.

Pagatavošana: Ābolus nomizo un ar dārzeņu mandolīnu vai asu nazi sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Lielā bļodā iesit olas, pieber cukuru un viegli sakuļ. Tad pievieno eļļu un pienu, kārtīgi samaisa un sakuļ ar mikseri. Ja vēlas, var pievienot rīvētu citrona miziņu. Iesijā masā miltus, pievieno cepamo pulveri, visu samaisa, lai nav kunkuļu. Mīklā iemaisa ābolu šķēlītes un lej mīklu cepamformā, kas izklāta ar cepampapīru. Ja vēlas, var pārkaisīt ar kanēli. 

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos, līdz gatavs – apmēram 45 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru