2025.gada 3. janvāris

Miervalda, Miervaldis, Ringolds

Trīs lieliskas uzkodas Jaungada svinībām

Trīs lieliskas uzkodas Jaungada svinībām

Esi sācis gatavoties Jaungada ballītei? Dažādas uzkodas noteikti noderēs gan tad, ja būsi tas, kurš uzņem viesus, gan tad, ja dosies ciemos, jo vari sarūpēt garšīgu ciema kukuli – namatēvs un namamāte būs priecīgi. 

Mini burgeru uzkoda



Burgers var būt arī bez maizes bulciņām un tik mazs, ka vienā kumosā var visu ielikt mutē. Lieliska uzkoda dažādiem pasākumiem, kas neprasa pavāra prasmes un garšos kā lieliem, tā maziem.

Sastāvdaļas

•    maltā gaļa
•    garšvielas
•    Siers
•    dārzeņi

Pagatavošana

1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un savas iecienītākās garšvielas. Masu samaisa, veidos nelielas gaļas bumbiņas un cep līdz gatavas.
2. Kad kotletītes gandrīz gatavas, uz tām uzliek siera šķēlītes un ļauj izkust.
3. Pa to laiku sagriež iecienītākos dārzeņus: noderēs kāda salātlapa, spināts vai citi zaļumi pēc ieskatiem, svaigs/marinēts gurķis, tomāts, marinēti mazie sīpoliņi vai svaigi sīpoli.
4. Laiks noformēt uzkodas: uz izceptajām kotletēm liek sagatavotos dārzeņus un visu sasprauž ar koka irbulīšiem.

Lai labi garšo!

Rupjmaize ar siļķi un olu



Rupjmaize, siļķe un oliņā – viena krietna uzkoda, kas kārtīgi "piesies" dūšu.

Sastāvdaļas

•    Rupjmaize
•    Vārītas olas
•    Kūpināta siļķu fileja eļļā
•    Sinepes ar sinepju graudiņiem
•    Sviests
•    Dilles

Pagatavošana

1. Maizi sagriež viena līdz divu kumosu izmēros. Uzziež plānu kārtu sviesta.
2. Siļķi sagriež neliela izmēra gabaliņos, olas daviņās.
3. Liek uz maizītes siļķes gabaliņu, blakus izkārto olas daiviņu, uzliek pavisam nedaudz sinepes ar sinepju graudiņiem. Dekorē ar svaigām dillēm.

Lai labi garšo!

Pildīti šķiņķa rullīši



Sastāvdaļas

•    100 g šķiņka
•    70 g siera
•    2 ēd. k. majonēzes
•    1/4 tējk. sinepju

  Pagatavošana

1. Šķiņķi sagriež šķēlītēs. Labākā variantā nopērk jau sagrieztu vai palūdz veikalā sagriezt.
2. Sieru sarīvē, sajauc ar majonēzi un sinepēm.
3. Uz šķiņķa šķēlītēm liek siera masu un aizrullē ciet.

Lai labi garšo!


Atstājiet komentāru