
Valentīndienas uzkodai – mājās gatavots Rafaello
- Radio1.lv --
- 14 februaris 2025 --
- 0Komentāri
Svinot visu mīlētāju svētkus Valentīndienu, romantisku noskaņu savai otrai pusītei var sagādāt, ne vien dāvinot ziedus un mīļas dāvanas, bet arī kopīgi rosoties virtuvē, lai pagatavotu kādu īpašu un mīlētāju dienai piemērotu ēdienu.
Kas gan ir Valentīndiena bez salda našķa? Turklāt, ja tas pašu rokām gatavots – tad kopā būšanas brīdis kļūs vēl saldāks un romatiskāks. Piedāvājam pagatavot rafaello bumbiņas ar mandeļu sirsniņu viducī. Recepti piedāvā receptes.lv.
Sastāvdaļas: 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru, 500 g kokosriekstu skaidiņu, mandeles.
Pagatavošana: Iebiezināto pienu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām viendabīgā, stingrā masā. Nedaudz skaidiņu atstāj apviļāšanai. Patur ledusskapī, līdz masa nedaudz sacietē. Ar rokām veido nelielas bumbiņas, ja vēlās, vidū var iespiest mandeli. Bumbiņas apviļā kokosriekstu skaidiņās, novieto ledusskapī uz 24 h. Pirms ievietošanas ledusskapī bumbiņas būtu ieteicams apklāt ar plēvi, lai nesasūcas citu ēdienu smaržas.
Lai labi garšo!