
Lieldienu galdam – divu veidu pildītās olas
- Radio1.lv --
- 19 aprilis 2025 --
- 0Komentāri
Lieldienas nav iedomājamas bez olām un kā zināmās, vārot olas, sīpolu mizās vai citādi krāsošanai, vienmēr gadās, kad kāda pārplīst. Šīs olas var pagatavot svētku galdam, kā gardu uzkodu. Piedāvājam izmēģināt divus dažādus variantus - olu uzkodas ar majonēzi vai krējumu - siļķi un redīsu.
Sastāvdaļas: 4 vārītas olas; nedaudz siļķu fileju; 1 marinēts vai sālīts gurķis; 2 ēdamkarotes krējuma; 2 ēdamkarotes majonēzes; 1/4 svaiga gurķa; 1 redīss, nedaudz zaļumu, sinepes, sāls, pipari.
Pagatavošana: Izvāra cieti vārītas olas, vārīšanas ilgums apmēram 10 minūtes. Kad olas izvārījušās un mazliet atdzisušas tās pārgriež uz pusēm un izņem olu dzeltenumus! Tos ieliek atsevišķā bļodiņā un pēc garšas sajauc ar majonēzi, sinepēm, sāli, pipariem, kā arī smalki sakapātiem zaļumiem pēc izvēles. Izveido tādu kā mērcīti/pastu. Kad tā gatava to ievieto ar karotītes palīdzību atpakaļ olā, kur atradās olu dzeltenums! Pusi olu pārlej ar majonēzi, virsū liek siļķu filejas gabaliņus, marinēta vai sālīta gurķa šķēlītes. Pārējās olu pusītes pārlej ar krējumu, virsū liek redīsu un svaiga gurķa šķēlītes, pārkaisa ar sāli un pipariem. Olas grezno ar zaļumiem.
Labu apetīti!