2025.gada 17. novembris

Hugo, Uga, Uģis

Svētku dienas brokastīs - biešu un fetas omlete

Svētku dienas brokastīs - biešu un fetas omlete

Svētku galdam - sarkanbalts mielasts. Biešu saldums, fetas sāļums, olu maigums - lieliska kmbinācija, lai garšīgi uzsāktu dienu.


Sastāvdaļas:

4 olas
olīveļļa
500 g tvaicētu vai vārītu biešu
60 g saldētu zirnīšu
neliels diļļu saišķītis
1 šalotes sīpols
50 g fetas sieru
sāls, pipari

Pagatavošana

Bietes pārgriež uz pusēm un sakarsētā olīveļļā apgrozot apcep.
Olas sakuļ ar 3 ēdamkarotēm ūdens, iemaisa sasmalcinātas dilles, zirnīšus un sasmalcinātu šalotes sīpoliņu, pieber sāli un piparus.
Krāsnī liekamā cepampannā vai veidnē citu pie cita kārto biešu pusītes, pārlej sakultās olas ar zirnīšiem un zaļumiem, uzdrupina fetu.
Krāsnī cep 200 grādos, līdz omlete ir sarecējusi.

Pasniedzot omleti sadala 4 daļās.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru