2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Kā ietaupīt naudu atpūtas laikā

Kā ietaupīt naudu atpūtas laikā

Liela daļa ceļotāju cenšas ietapuīt naudu jau pašā ceļojuma plānošanas procesā – iegādājoties lētākas lidmašīnas vai autobusa biļetes, meklējot izdevīgākos viesnīcu piedāvājumus, taču nevajadzētu aizmirst par iespēju ietaupīt paša ceļojuma laikā. Ceļošana patīk ikvienam no mums, tādēļ naudas ietaupīšana ceļojuma laikā šo piedzīvojumu var padarīt vēl patīkamāku.

Pat šķietami veiksmīgi izplānots ceļojums var manāmi ietekmēt tavu budžetu, šī iemesla pēc esam apkopojuši dažus padomus, kuri palīdzēs tev ietaupīt naudu ceļojuma laikā, nezaudējot plānotā ceļojuma kvalitāti.

Samazini transporta izdevumus.

Parīzi, Madridi, Romu un Venēciju, kā arī citās pilsētās, vislabāk apskatīt un iepazīt būs dodoties pastaigā pa pilsētu ar kājām. Šādi varēsi ne tikai kārtīgāk aplūkot pilsētu, bet arī ietaupīt naudu, netērejot to transportam. Taču, ja tomēr plāno pārvietoties ar sabiedrisko transportu, noteikti iepazīsties ar informāciju par biļešu veidiem, tādējādi, piemēram, iegādāta grupu vai dienas biļete būs krietni izdevīgāka nekā atsevišķu biļešu iegāde.

Suvenīrus vislabāk iegādāties lielveikalā.

Suvenīri tūristiem speciāli paredzētos veikaliņos un lidostās mēdz būt dārgāki, tāpēc iegādājies tos vietējā lielveikalā, kur to cena būs būtiski lētāka.

Apmeklē ekskursijas.

Iegādājies ekskursiju paketi, jo tajās parasti tiek iekļautas atlaides muzeju, atrakciju parku un restorānu apmeklējumiem, ekskursijas pa pilsētu gida pavadībā un citus vērtīgus piedāvājumus. Atsevišķas ekskursiju paketes var pat nodrošināt bezmaksas transportu. Viens no šādiem piemēriem ir I Amsterdam City ekskursijas pakete, kuras cena ir 47,00EUR dienā un tajā ir iekļauta ieeja nozīmīgākajos apskates objektos, turklāt cenā iekļauts arī sabiedriskais transports.

Plāno ceļojumu darba dienā.

Biļetes dažādās izklaides vietās, muzejos un apskates objektos ir krietni dārgākas tieši nedēļas nogalēs kā arī šajā laikā atpūtas vietas apmeklē arī vietējie iedzīvotāji, tādēļ atkarībā no savām iespejām labāk apmeklē atpūtas un izklaides vietas darba dienās.

Izvairies no tūristu restorāniem.

Speciāli tūristiem paredzētie restorāni mēdz būt dārgāki, tādēļ labāk izvēlies restorānus, kas nav atrodami tūrisma ceļvežos. Nebaidies jautāt vietējiem iedzīvotājiem pēc padoma, kurus restorānus labāk apmeklēt. Bieži vien ļoti labi restorāni ar mazākām cenām mēdz atrasties ārpus pilsētas centra.

Plāno ceļojumu apķērbu un apavu izpārdošanas laikā.

Atsevišķās Eiropas valstīs ir speciāli izveidoti outlet tipa ciematiņi, kuros iespējams iegādāties zīmolu apģērbu par ievērojami zemākām cenām. Turklāt sezonas izpārdošanas laikā varēsi pilnībā atjaunot savu garderobi, iegādājoties apģērbu un apavus par izpārdošanas cenām. Lai veiktu pēc iespējas lētāku pirkumu, noskaidro informāciju par nodokļu atgūšanas iespējām. (Tax Free)

Ja lielāko ceļojumam paredzēto naudas daļu jau būsi iztētējis avio biļetēs, viesnīcas izdevumos un citos plānošanas izdevumos, pārējai atpūtai un neplānotām aktivitātēm ceļojuma laikā var nepietikt naudas, tādēļ kārtīgi apdomā savu ceļojuma budžetu. Lai izvairītos no vilšanās un varētu pilnībā izbaudīt savu atpūtu, laicīgi aprēķini visus plānotos izdevumus un paredzi naudu neplānotiem izdevumiem. Nepieciešamības gadījumā var palīdzēts ātrie kredīti internetā. Noteikti novērtē savus spēkus un iespējas atmaksāt aizdevumu.

Atstājiet komentāru