2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

SIA “Kantiņi” - vadošais uzņēmums akmens apstrādē reģionā (FOTO)

SIA “Kantiņi” - vadošais uzņēmums akmens apstrādē reģionā (FOTO)

Salas pagasta Biržos jau vairāk nekā 10 gadus darbojas reģionā lielākais akmens apstrādes uzņēmums SIA „Kantiņi”. Par tā nozari liecina arī sava veida vizītkarte - pie ieejas novietotais 43 tonnu smagais laukakmens.

Uzņēmuma vadītājs Juris Viļevko, sākot sarunu, teic, ka ar SIA “Kantiņi” ir viens no nedaudzajiem ražotājiem Latvijā, kas strādā ne tikai ar Zviedrijas un Somijas granītu, bet arī ar mūsu laukakmeņiem, un uzņēmuma iekārtām būtu iespējams sadalīt tādu milzeni. Taču šis eksemplārs palikšot neskarts, jo esot skaists un unikāls.

SIA “Kantiņi” ir dibināta 2003.gadā. Darbības laikā uzņēmumam garām nepagāja arī krīzes gadi, kad ražošana varēja apstāties, bet laimīgā kārtā tas nenotika, jo tika darīts viss, lai uzņēmums saglabātos un attīstītos. Tagad SIA „Kantiņi” jau ir nostiprinājusi savas pozīcijas tirgū un turpina pilnveidoties un apgūt aizvien jaunu pieredzi, ko personāls iegūst dažādās starptautiskajās izstādēs akmens apstrādes nozarē. Patlaban uzņēmumā strādā desmit darbinieki, un šeit notiek viss ražošanas process, kura laikā neapstrādāts izejmateriāls pārtop gala produktā. Tāpēc arī uzņēmumā ir iegādātas visas nepieciešamās iekārtas, lai nodrošinātu akmens apstrādes procesu pilnībā. Nelielajā ekskursijā, iepazīstinot ar uzņēmumu, J. Viļevko stāsta, ka šeit uz vietas tiek realizēta granīta un laukakmens zāģēšana, slīpēšana un pulēšana, kā rezultātā granīts iegūst spīdīgu virsmu, ir vienkārši kopjams un pasargāts no apkārtējās vides iedarbības. Ja ir nepieciešama gravēšana akmenī, to veic mākslinieks. „Šeit akmens bloki pārtop gala produktā,” norāda uzņēmuma vadītājs.

SIA „Kantiņi” piedāvā akmens apstrādi kapu pieminekļu, soliņu, apmaļu un sētiņu izgatavošanai. Tāpat arī no akmens tiek izgatavota produkcija apdares darbiem celtniecībā - galda virsmas un palodzes, granīta plāksnes grīdai un celiņiem, kamīniem un kāpnēm, kā arī veikti individuālie pasūtījumi.

“Konkurence tirgū ir liela, jo šajā nozarē strādā daudzi uzņēmumi. Lai noturētu savas pozīcijas, mēs nepārtraukti meklējam jaunus risinājumus, saglabājam un attīstām savu individualitāti ne tikai attieksmē pret klientiem, bet arī izejmateriālu izvēlē. Tā kā šīs nozares uzņēmumos veidotā produkcija galvenokārt tomēr ir paredzēta uzstādīšanai ārpus telpām, mēs lielu uzmanību pievēršam tāda granīta un akmens izvēlei, kura kvalitatīvās īpašības ir piemērotas mūsu klimata joslai. Tādējādi SIA „Kantiņi” ražošanas procesā tiek izmantots tikai Skandināvijas valstu granīts un Latvijas laukakmens, kas mūsu laika apstākļu ietekmē nebalē, nemaina krāsu un nedrūp,” saka J. Viļevko.

SIA „Kantiņi” ir pieejama liela akmens krāsu dažādība – sarkanie, brūnie, pelēkie visdažādākajos toņos, ir arī gaiši akmeņi. Kopumā tiek piedāvāti deviņu dažādu toņu klintsakmeņi. Savukārt, ja izvēlas laukakmeņus, tad toņu nokrāsu ir vēl vairāk, katram akmenim sava. „Cilvēki, kas ierodas uzņēmuma darbnīcā, ir pārsteigti par plašo izvēli un ierauga, ka arī kapos var veidot piemiņas plāksnes dažādās toņkārtās. Tas dod iespēju ikvienam veidot oriģinālu piemiņas vietu saviem tuviniekiem, kas ir atšķirīga no citām,” atzīst J. Viļevko. „Klientu pieprasīti ir visa veida akmeņi, svarīgi kāds piedāvājums. Ja piedāvā dažādību, tad cilvēki to izmanto.”

SIA “Kantiņi” produkciju jau piekto gadu var iegādāties arī veikalā Jēkabpilī. Šeit visu gadu ir pieejams plašs visdažādākā materiāla piedāvājums. Pasūtījumus SIA “Kantiņi” saņem no tuvas un tālas apkārtnes. Vistālākā vieta, kur nācies uzstādīt kapu pieminekli, ir Vācija. Uzņēmums ne tikai izgatavo pasūtījumu, bet arī to izvieto klienta norādītajā vietā.

Uzņēmuma vadītājs piebilst, ka tirgotavā ir produkcija, ko cenu ziņā var atļauties iegādāties ikviens iedzīvotājs. Turklāt SIA „Kantiņi” piedāvā arī ļoti elastīgu atlaižu sistēma. Pašlaik, līdz 30.aprīlim visiem pasūtījumiem ir 10 procentu atlaide.

 

Veikals “Viss no granīta” atrodas Brīvības ielā 301A (blakus t/c “Sedumi”), Jēkabpils.
Tālr.: 29710129, 22037100

Komentāri (0-1/1)

  • Jana
    02.07.2018 18:35
    Akmens virsmas vairāk ir domātas priekš ekskluzīviem projektiem, mazliet lētāks ir mākslīgais akmens, bet vairāk par to uzzināt var - https://up-mebeles.lv/virtuves-virsmas/

Atstājiet komentāru