2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Komforts, kas atmaksājas —kondicionieri no 1a.lv

Komforts, kas atmaksājas —kondicionieri no 1a.lv

Lai gan kondicionieri vēl dažkārt mēdz uzskatīt par luksusa preci, tā nebūt vairs nav. Pateicoties gan dažādajai modeļu specifikācijai, gan pieņemamām cenām, iegādāties piemērotu kondicionieri iespējams praktiski jebkurai telpai. Taču, lai to izdarītu, ir jāsaprot, ko no kondicioniera vēlaties sagaidīt.

Galvenokārt tie tiek iedalīti trīs galvenajās kategorijās:

  • iekštelpu —kā jau minēts nosaukumā, tas paredzēts tikai lietošanai telpās. Turklāt šo kondicionieri nepieciešams piestiprināt pie sienas, tāpēc to ieteicams izvēlēties vien tad, ja plānojat kondicionēt gaisu tikai vienā konkrētā telpā;

  • mobilais — šī veida kondicionieri ir visērtākie. Tos iespējams pārvietot no vienas telpas uz citu, kā arī nav nepieciešama nekāda veida uzstādīšana, kas samazina gan laika, gan naudas patēriņu;

  • split sistēma — šiem kondicionieriem ir divi bloki — viens no tiem atrodas iekštelpās, bet otrs — ārā.

Runājot par šo ierīču funkcijām, jāmin, ka trīs galvenie uzdevumi, kurus pilda gaisa kondicionieris, ir vēlamās temperatūras nodrošināšana (respektīvi, gaisa atdzesēšana un/vai sasildīšana), gaisa mitruma regulācija un gaisa cirkulācija. Bet — kas jāņem vērā, iegādājoties gaisa kondicionieri?

  • Dzesēšanas un sildīšanas jauda tiek izteikta kilovatos (kW). Jo šī jauda lielāka, jo plašāku telpu ar attiecīgo gaisa kondicionieri būs iespējams apsildīt. Vidēji viens kilovats nodrošina 10 kvadrātmetrus lielas telpas kvalitatīvu dzesēšanu un apsildīšanu. Jāņem vērā, ka ne visi kondicionieri nodrošina apsildīšanas funkciju, kā arī apsildīšanas un atdzesēšanas jauda viena modeļa ietvaros mēdz atšķirties.

  • Gaisa mitruma regulāciju savukārt raksturo šādi — cik litrus stundā kondicionieris spēj nosūkt. Attiecīgi — jo lielāks šis skaitlis, jo aktīvāk ar attiecīgo ierīci būs iespējams kontrolēt gaisa mitrumu.

  • Gaisa cirkulāciju mēra kubikmetros stundā vai minūtē. Tas būs konkrētais gaisa apjoms, ko gaisa kondicionieris spēs apstrādāt. Izvēloties kondicionieri pēc šī parametra, jāņem vērā attiecīgās telpas, kur tas tiks izmantots, kubatūra.

  • Ir modeļi, kas aprīkoti ar dažādām papildus iespējām. Praktiski visiem modeļiem komplektācijā ir tālvadības pults, kas atvieglos to izmantošanu, taču kā papildus bonuss noteikti jānovērtē motorizētās žalūzijas un dažādas funkcijas, piemēram, Auto, Turbo, Moon, Sleep. Savukārt, ja gaisa kondicionieri vēlaties pēc iespējas klusāku, jāpievērš uzmanība decibeliem — jo to mazāk, jo klusāk ierīce strādās!

 

 

Atstājiet komentāru