2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ātro kredītu alternatīvas?

Ātro kredītu alternatīvas?

Droši vien jūs jau esat dzirdējuši, ka no 2016. gada stāsies spēkā grozījumi likumdošanā, kas vairāk ierobežos ātro kredītu izsniedzējus, tādā veidā vairāk mēģinot noregulēt šo īstermiņa kredītu nozari. Tas savukārt nozīmē, ka šie īstermiņa kredīti visticamāk šādā veidolā, kādi tie ir tagad vairs nebūs pieejami un tāpēc cilvēkiem ir jāsāk meklēt alternatīvas, ko darīt, ja tomēr ir nepieciešama šī īstermiņa nauda. Visticamāk, ka ātro kredītu izsniedzēju turpinās sniegt nebanku kredītus saviem klientiem, bet tiem varētu būt ilgāki atmaksas termiņi un lielākas kredīta saņemšanas summas, bet, ja tomēr jūs vēlaties arī izskatīt citas alternatīvas, tad šeit būs jūsu iespējas:

 

  • Kredītlīnija – kredītlīnija ir pakalpojums, kas vistuvāk atgādina ātros kredītus, jo tas tiek sniegts tieši no pašu nebanku kredītdevēju puses. Šis būtībā ir ilgāka termiņa kredīts internetā, kur ir iespējams aizņemties pat līdz vairākiem tūkstošiem un ar atmaksas termiņu līdz pat gadam. Šis pakalpojums dod iespēju aizņemties lielākas naudas summas, bet darīt to tikpat ātri, kā saņemot ātros kredītus, un nokārtojot visas saistības internetā nevis dodoties uz banku.

  • Patēriņa kredīts – Nākamais variants ir saņemt patēriņa kredītu no bankas vai nebanku kreditora. Patēriņa kredīts parasti ir tas aizdevuma veids, kur klientam ir iespējams saņemt lielākas naudas summas dažādu pirkumu veikšanai un nav nepieciešams norādīt tieši kā šī nauda tiks tērēta, kā tas ir, piemēram, ar auto kredītu. Šie aizdevumi ir iespējami līdz pat 5000 Eiro un ar atmaksas laiku līdz pat 3 gadiem, kas klientam dod daudz vairāk iespējas nekā ātri kredīti.

  • Kredītkarte – Kredītkarte ir vēl viens veids, kā iegūt iespēju viegli un ātri aizņemties tieši tajā brīdī, kad tas ir nepieciešams. Ar kredītkarti tu vari aizņemties jebkurā laikā un jebkurā vietā un tik daudz, cik ļauj tavs kredītkartes limits. Ar kredītkarti tu vari iepirkties tieši tāpat, kā ar debet karti, tikai tavs naudas balanss kontā var būt mazāks par nulli, jeb mīnusā. Parasti par šīs kartes izmantošanu gadā ir jāmaksā noteikta summa un par naudu, kas tiek saņemta, kā kredīts arī ir jāmaksā procentu likme, kas tiek iekasēta, ja nauda netiek atmaksāta 30 dienu laikā no kredīta saņemšanas dienas.

  • Overdrafts – Overdrafts ir burtiski tas pats, kas kredītkarte, vienīgi tas tiek piesaistīts visam tavam bankas kontam. Būtībā ar šo pakalpojumu tu tāpat, kā ar kredītkarti vari tērēt naudu pat tad, ja tavā bankas kontā naudas apjoms ir mīnusā. Bet šeit pat nav vajadzīga atsevišķa karte, kas nozīmē, ka tu vari mierīgi veikalā maksāt ar savu debit karti pat tad, ja tev konta atlikums ir mazāks nekā vēlamais pirkums. Overdraftam parasti procentu likme ir lielāka nekā patēriņa kredītam, un, lai to varētu sākt izmantot, šis pakalpojums pirms tam gan ir jāpieslēdz.

  • Aizņēmums no privātpersonas – vienmēr arī, protams, ir iespēja aizņemties naudu no kādas privātpersonas, piemēram, kāda sava drauga, paziņas, radinieka vai arī tuva ģimenes locekļa. Un, lai gan bieži šāds aizņēmums var būt labs variants, aizņemoties naudu no kāda pazīstamā un to laikus neatdodot, nereti pat nemanot var sabojāties tavas attiecības ar šo personu, tādēļ, ja tu esi izlēmis aizņemties no privātpersonas, tad noteikti izveido kaut vai primitīvu līgumu, kuru paraksti gan tu pats, kad persona, no kuras tu aizņemies, lai pārpratuma vai strīda gadījumā būtu iespējams atgriezties pie šī līguma un saglabāt savas attiecības.

  • Aizņēmums pret ķīlu – vēl kāds labs variants ir arī aizņēmums pret ķīlu, kas visbiežāk ir automašīna, dzīvoklis vai māja. Šāds aizņēmums ir labs, jo tas dod iespēju saņemt aizņēmumu pat cilvēkiem, kuriem ir slikta kredītvēsture vai nav regulāru ienākumu, jo kreditors kā ķīlu saņem tavu ieķīlāto lietu. Bet ķīla uzreiz nenozīmē, ka tu šo preci nevarēsi vairs izmantot, jo pašreiz lielākā daļa aizņēmumu pret ķīlu ļauj saviem klientiem turpināt izmantot ieķīlātās preces, kas nozīmē, ka tu saņemsi naudu un turpināsi izmantot ieķīlāto lietu.

  • Lombards – viens no, manuprāt, galējiem variantiem, kā ātri iegūt naudu, ir nodot kādu preci lombardā. To izdarot, šī prece tiks novērtēta, un preces vērtības apmērā tev tiks izsniegta nauda. Atšķirībā no aizdevuma pret ķīlu, prece nepaliek tavā lietošanā, taču kādā noteiktā laika posmā tev ir iespēja izpirkt šo preci. Tieši šī iemesla dēļ aizdevums pret ķīlu vai Kredīti internetā ir daudz labāka ātro kredītu alternatīva.

  • Līzings – Un pēdējais variants ir vecais labais līzings, ko mēs vizi zinām, tomēr pēdējā laikā šis pakalpojums tiek aizvien mazāk pieminēts. Līzingā, protams, ir iespējams paņemt tikai kādu preci un šī prece arī kalpo, kā kredīta nodrošinājums, tāpēc ar līzingu nav iespējams pirkt pārtiku vai pakalpojumus, bet, ja tu vēlies iegādāties kādu elektronikas preci vai arī mēbeli tad līzings var būt viens no taviem palīgiem.

 

Bet atceries, ka, lai gan visas šīs iespējas ir pieņemamas, tomēr kredīts ir liela atbildība un to vajadzētu ņemt tikai tad, ja tas tiešām ir nepieciešams, tāpēc, varbūt tomēr labāk nevis meklēt kredītu alternatīvas, bet sakrāt naudu un tikai tad iegādāties to preci, ko tu vēlies?

 

 

Komentāri (0-1/1)

  • Dārta Kaņepe
    02.07.2018 18:28
    Vienīgā ātro kredītu alternatīva ir naudas pelnīšana, tāpēc nevajag klausīties šo parazītu sludinājumos!

Atstājiet komentāru