2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Vofindena lielā iespēja atrauties, sekotājiem – pietuvoties

Vofindena lielā iespēja atrauties, sekotājiem – pietuvoties

Jau 18. jūlijā Daugavpils spīdveja trekā „Lokomotīve” norisināsies pasaules spīdveja „Grand Prix” seriāla piektais posms, kurā netrūks intrigu cīņā gan par uzvaru posmā, gan arī kopvērtējumā.

Pēc Lielbritānijas lielās balvas izcīņas Kārdifā turnīra tabulā savu pārsvaru pār sekotājiem izdevies palielināt 2013. gada čempionam Tajam Vofindenam, taču Tajs Daugavpils trekā nekad nav izcēlies ar izcilu braukšanu, tādēļ viņa sekotājiem Latvijā būs lieliska iespēja samazinat atstatumu līdz līderim.

Par galveno favorītu Daugavpils trekā var uzskatīt amerikāni un pašreizējo pasaules čempionu Gregu Henkoku, kurš Daugavpilī uzvarētāja kausu virs galvas cēlis trīs reizes. Gregs ne tik spoži iesācis šo sezonu, tomēr tas viņam nav traucējis ieņemt trešo vietu kopvērtējumā. Publikas atbalsts Daugavpilī viņam ir garantēts un tas varētu palīdzēt cīņā par situācijas uzlabošanu kopvērtējumā.

Otrajā vietā kopvērtējumā izvirzījies dānis Niki Pedersens, kura pēdējā laika izteicieni (piemēram, „man nav vajadzīgi draugi spīdvejā”, „spīdvejisti pārāk daudz krīt un necenšas noturēties trekā”, „spīdvejs ir tikai bizness”), kā arī sakaušanās ar Henkoku Zviedrijas čempionāta sacensībās vēl vairāk vairojuši viņa nemīlētāju skaitu, taču tas nav traucējis Pedersenam braukt ātri un stabili. Šobrīd no Vofindena viņš atpaliek 12 punktus, bet tas nav nekas, ņemot vērā, ka jābrauc vēl tik daudzās dažādās pasaules vietās. Viena no Pedersena iecienītākajām trasēm ir tieši Daugavpilī, kur Niki trīs reizes bijis otrais.

2014. gadā par Latvijas „Grand Prix” uzvarētāju kļuva Kšištofs Kaspžaks, kurš kopvērtējumā ir tikai 13. vietā! Tas gan nav nekāds rādītājs, jo polis noteikti būs starp pretendentiem uz uzvaru arī šoreiz.

Kārdifā uzvarēja dānis Nils Kristians Iversens, Varšavā labākais bija Matejs Žagars. Arī viņi Daugavpilī noteikti demonstrēs augstāko klasi. No 16 dalībniekiem praktiski jebkurš var izšaut Daugavpilī, par to šaubu nav.

Starp viņiem būs arī mūsu „wild card” Ķasts Puodžuks, kurš pagājušajā Latvijas posmā ieņēma piekto vietu, kas ir visu laiku labākais mūsu spīdvejistu panākums šāda mēroga mačos! Puodžuka sniegums pēdējās sacīkstēs patiešām vieš optimismu, ka šādā konkurencē viņš nepazudīs arī šoreiz. Pie iespējas startēt, iespējams, tiks arī mūsu rezervisti Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs. Viņu iziešana startā būs atkarīga no citu braucēju savainojumiem un diskvalifikācijām.

Līdzšinējos četros posmos ir kronēti četri dažādi uzvarētāji, pie tam uz goda pjedestāla vismaz vienu reizi ir tikuši desmit braucēji! Kas interesanti, nevienā no posmiem starp labākajiem trīs braucējiem nav bijis Gregs Henkoks, kurš ne reizi nav bijis pat finālā!

Vofindens, Pedersens, Henkoks, Žagars, Iversens, Holders, Kildemands, Junsons, Jepsens Jensens, Bečelors, Hariss un citi pasaules labākie spīdvejisti būs skatāmi klātienē 18. jūlijā Daugavpilī. Sacensību sākums plkst. 18:45.

Atstājiet komentāru