2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

“Estētikas studija” stabili nostiprinās Jēkabpils skaistumkopšanas biznesā

“Estētikas studija” stabili nostiprinās Jēkabpils skaistumkopšanas biznesā

Jēkabpilī jau pusgadu darbojas “Estētikas studija”, ko dibinājusi un vada Zane Kalniņa. Zane ir jauna uzņēmēja, kuras dzimtā puse ir Viesītes novada Elkšņu pagasts. Veidot savu biznesu Jēkabpilī viņa nolēma pēc studijām Rīgā un darba kādā no skaistumkopšanas saloniem galvaspilsētā.
 
Absolvējot Viesītes vidusskolu, līdzīgi kā citi mani klasesbiedri, prātoju, kur studēt, kādu profesiju izvēlēties. Medicīna mani interesēja, tāpēc izvēlējos apgūt ārsta palīga profesiju, taču es neredzēju sevi darbā ātrajā palīdzībā vai ģimenes ārsta praksē. Vēlējos kaut ko citu, kas mani vairāk saistītu un būtu tieši man piemērots,” saka Zane.
 
Viņa Rīgas Medicīnas koledžā apguva ārsta palīga arodu, bet pēc tam devās studēt Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā programmu “Estētiskā kosmetoloģija”.
 
Iestājoties P. Stradiņa medicīnas koledžā, Zanei mācību laiks bija īsāks – triju gadu vietā viņa studēja divus gadus, jo uz augstskolu atnāca jau ar medicīnas izglītību jeb ārsta palīga diplomu kabatā. Studiju laikā viņa sāka strādāt Rīgā kādā no skaistumkopšanas saloniem. Taču laika gaitā saprata, ka Rīga nav viņas pilsēta, un radās vēlme atgriezties dzimtajā pusē un veidot savu biznesu. Sākumā gan bijusi doma būt darba ņēmējai kādā no Jēkabpils skaistumkopšanas saloniem, taču šajā nozarē tikpat kā vakanču nav, tāpēc neatlicis nekas cits, kā uzsākt savu biznesu. Lai uzsāktu patstāvīgu darbību šajā nozarē Zane nokārtoja ārstniecības personas sertifikātu, kas sniedz tiesības praktizēt kā skaistumkopšanas speciālistam kosmetoloģijā. Zane atzīst, ka gan studijas, gan uzņēmējdarbības uzsākšana šajā jomā nav lēta, taču tie esot ieguldījumi nākotnē, turklāt viņai veicies visu sākt daudz ātrāk nekā sākotnēji cerēts. Idejas īstenošanai radušies labvēlīgi apstākļi.
 
Tā tapusi “Estētikas studija”. Ir nostrādāts pirmais pusgads, izveidojies jau stabils klientu loks, un Zane jau kaļ plānus par salona paplašināšanu. Ja sākotnēji pakalpojumi tika sniegti galvenokārt ar limfodrenāžas masāžas aparātiem, tad šobrīd jau ir atvērts kosmetologa kabinets, un tiek sniegti dažādi kosmetoloģijas pakalpojumi. Zanei ir doma tuvākajā laikā pieņemt darbā administratori, lai mirkļos, kad viņa aizņemta ar procedūrām, tiktu atbildēts uz klientu zvaniem. Tālākajos plānos ir izveidot darba vietu arī manikīrei , jo šos pakalpojumus bieži pieprasa arī klienti, kas vēlas plašāku pakalpojumu klāstu vienuviet. Runājot par nākotnes plāniem, viņa piebilst, ka vēlas piedāvāt arī dažādas ķermeņa kopšanas procedūras. Šo prasmi viņa apguvusi augstskolā, kā arī praktizējot un strādājot skaistumkopšanas salonā Rīgā.
 
Zane Kalniņa “Estētikas studijā” strādā ar divu pasaulē pazīstamu zīmolu kosmētiku – “Histomer” no Itālijas un “Keenwell” no Spānijas. Abas šo produktu līnijas ir profesionālā kosmētika sejas un ķermeņa estētisko problēmu risināšanai. “Histomer” kosmētikas pamatā ir augu valsts produktu dzīvās šūnas, savukārt “Keenwell” - kosmētisko līdzekļu pamatā ir dabīgie aktīvie komponenti, kas iegūti no ekoloģiski tīriem augiem un jūras aļģēm.
 
Klientēm ir ļoti labas atsauksmes par šīm produktu līnijām, un daudzas atzīst, ka beidzot ir atradušas kaut ko sev piemērotu. Cik man zināms, tad Jēkabpilī ar šo produktu izplatītājiem citiem skaistumkopšanas saloniem nav izveidojusies sadarbība, līdz ar to “Histomer” un “Keenwell” kosmētika ir tas atšķirīgais, ko varu piedāvāt. Ir prieks un gandarījums, kad klients pēc procedūras aiziet starojošs un apmierināts un drīz vien piesakās citi klienti, atsaucoties uz kaimiņienes vai darbabiedrenes ieteikumu,” stāsta Zane Kalniņa.
 
Runājot par klienta profilu, Zane teic, ka pamatā tās ir sievietes ļoti plašā vecuma amplitūdā, sākot no pusaudža gadiem līdz kundzēm cienījamā vecumā. Vīrieši nākot reti, galvenokārt uz sejas tīrīšanas vai limfodrenāžas masāžas procedūru. Zane smaidot piebilst, ka Jēkabpils vīriešiem vēl jāmācās rūpēties par sevi un jāatrod laiks biežāk iegriezties kosmētikas salonā.
 
Kosmetoloģiskās procedūras ir viens no galvenajiem “Estētikas studijas” piedāvājumiem un arī nākotnē Zane šo jomu iecerējusi attīstīt plašāk. Runājot par profesionālo vidi, viņa piebilst, ka Latvijā ir 42 profesionāli kosmetologi un vairāk tādu nebūs, jo mūsu valstī vairs šīs profesijas pārstāvjus nesagatavo, nav studiju programmas. Programma, ko patlaban piedāvā – skaistumkopšanas speciālists kosmetoloģijā, ir daudz plašāka, tas ir ceturtais profesionālais līmenis augstākajā izglītībā. Kosmētiķim ir mazāka medicīniskā bāze, savukārt Zane var sniegt daudz plašāka spektra pakalpojumus, piemēram, sniegt kompleksu konsultāciju un ieteikumus klientiem, kā sejas ādas izskatu ietekmē aktīvs dzīvesveids un uzturs un, ko darīt, lai mēs allaž izskatītos skaisti un starojoši.
 
Paralēli darbam savā uzņēmumā Zane aktīvi darbojas arī Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijā, kurā seko līdzi visiem jaunumiem skaistumkopšanas nozarē, lai klientiem varētu piedāvāt vienmēr kaut ko jaunu un tieši viņiem piemērotu.
 
No novembra “Estētikas studijai” vairs nav noteikta darbalaika, pakalpojumi tiek sniegti pēc iepriekšēja pieraksta. Tāpat arī visu šo mēnesi jaunajiem klientiem viena limfodrenāžas masāžas nodarbība ir bez maksas.
 
Informāciju par “Estētikas studiju” un kontaktus var atrast mājas lapā: www.estetikas-studija.lv, kā arī sociālajos tīklos www.facebook.com/estetikasstudija un www.draugiem.lv/estetikas-studija/.
 
Lai pieteiktos procedūrām salonā, klienti aicināti zvanīt pa tālruni: 27817817. Zane Kalniņa piebilst, ka pieteikumus pieņem arī salona sociālajos kontos “feisbukā” un draugiem.lv. Tāpat sociālajos tīklos notiekot sarakste ar klientiem, viņa labprāt atbildot uz uzdotajiem jautājumiem. “Estētikas studija” atrodas Jēkabpilī, Viesītes ielā 49 (blakus t/c "Aura").
 
Sandra Mikanovska

Komentāri (0-4/4)

  • Ilze
    02.07.2018 18:37
    Vispār jau esmu,nevis esu..
    bet laukus no meitenēm izvest nav iespējams,vien meiteni no laukiem..
  • Cityfinances
    02.07.2018 18:34
    Finansējums uzņēmumiem tālākai attīstībai un izaugsmei! Cityfinances ir ātrākais ceļš ka uzsākt savu biznesa izrāvienu! cityfinances.lv
  • Inguna
    02.07.2018 18:28
    Rekomendēju, strādā ļoti profesionāli un kā arī lieto labus kosmētikas līdzekļus. Mana jutīgā āda neprotestēja! :)
  • Iveta00
    02.07.2018 18:28
    Esu pierakstījusies uz procedūru un esu dzirdējusi tikai ļoti labas atsauksmes.ta jau manīs kā ies

Atstājiet komentāru