2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ādas kopšana vīrietim vai tā ir tikai modes lieta?

Ādas kopšana vīrietim vai tā ir tikai modes lieta?

Iestājoties gada aukstākajiem mēnešiem, īpaši aktuāls kļūst jautājums, kā rūpēsimies par savu ādu, lai tā zemās temperatūras un vēja ietekmē nekļūtu nedz sausa, nedz apsārtusi. Bez šaubām, veikalos un aptiekās sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļu ailes allaž bijušas pārpilnas ar visdažādākajiem tīrīšanas, tonizēšanas, mitrināšanas un barošanas līdzekļiem. Vai tie paredzēti tikai daiļajam dzimumam?

Pēdējo gadu laikā arvien mazinājies ir uzskats, ka šie produkti domāti tikai maigajai un jutīgajai sievietes sejas ādai. Atziņa, ka par savu ādu jārūpējas ikkatram, ir arvien vairāk nostiprinājusies arī vīriešu vidū. Ir vairāki neapstrīdami iemesli, kāpēc ādas kopšana vīriešiem nevar tikt uzskatīta tikai par modes lietu, un to visu pamatā ir vēlme iegūt un ilgstoši saglabāt veselīgu un pievilcīgu ārējo izskatu.

Vai pareizus ādas kopšanas likumus iespējams iemācīties? Lai arī, bez šaubām, pastāv individuālas, konkrētajam ādas tipam raksturīgas iezīmes, tomēr ir iespējams apgūt arī vispārīgi noderīgas zināšanas, kas palīdzēs vīrietim ādu uzturēt veselīgu.

Sejas ādas tīrīšana.

Pirmais solis ceļā uz skaistu un veselīgu ādu ir pareizu sejas tīrīšanas principu ievērošana. Šajā ziņā katram vīrietim būtu nepieciešams izstrādāt savus paradumus tā, lai sejas ādas kopšana noritētu gan no rīta, gan vakarā, un tās laikā tiku izmantoti ādai saudzīgi attīroši līdzekļi. Te jāievēro, ka parastās veikalu plauktos atrodamās ziepes nebūs piemērotas sejas mazgāšanai tajās esošo sastāvdaļu dēļ, kas nereti sausina ādu vai pat izsauc nevajadzīgu kairinājumu. Līdz ar to, šim mērķim jāiegādājas īpaši sejai derīgi saudzīgi tīrīšanas līdzekļi. Dermatologi iesaka izvēlēties līdzekļus bez spirta vai spēcīgām smaržvielām, turklāt tie nedrīkst iedarboties uz ādu pārāk agresīvi.

Kādām sastāvdaļām vēl jāpievērš uzmanība, ja vēlamies efektīvi, bet maigi attīrīt sejas ādu no atmirušajām šūnām un dienas laikā uzkrātajiem netīrumiem? Speciālisti iesaka - lai ikdienā attīrītu poras un novērstu sejas taukainību, noderēs līdzekļi, kuru sastāvā atrodamas beta-hidroksiskābes jeb BHA.

Bez šaubām, dažreiz nepieciešama dziļāka ādas attīrīšana, tāpēc vienu līdz dažas reizes nedēļā būtu jāveic ādas tīrīšana ar eksfoliantu - skrubi vai pīlingu. Jutīgas un sausas ādas īpašniekiem gan jābūt uzmanīgiem un jāizvēlas pēc iespējas mazākas daļiņas saturošus līdzekļus, kā arī jāpabeidz savs ādas kopšanas rituāls ar kādu mitrinošu krēmu.

Priekšlaicīgu novecošanās pazīmju novēršana.

Ja āda izskatās veselīga un gluda tagad, ādas kopšana vīrietim jāveic tā, lai tā arī nemainīgi saglabātu savu jauneklīgo izskatu arī turpmāk. Lai aizkavētu ādas novecošanos un priekšlaicīgu grumbiņu veidošanos, jāpievērš uzmanība, vai krēmam, ko lietojam, sastāvā ir SPF filtri. Šādu mitrinošu krēmu pluss ir aizsardzība no ultravioletā starojuma, kuram esam pakļauti saules gaismā. Līdz ar to, lietojot atbilstošu sejas krēmu, varēsim uzturēties saulē, baudot tās derīgos aspektus, kā piemēram D vitamīna veidošanos un ieguvumus nervu sistēmas nostiprināšanā, vienlaikus pasargājot sevi no negatīvās ietekmes.

Ādas kopšana vīriešiem – īpaša skūšanās dēļ.

Vēl viens svarīgs iemesls, kādēļ ādas kopšana vīrietim nevar tikt uzskatīta gluži par modes lietu, ir nepieciešamība pēc īpašām rūpēm par ādu pēc skūšanās.

Skūšanās process nereti izraisa ādas kairinājumu, kas var būt vēl jo jūtamāks, ja tiek izmantoti tik agresīvi līdzekļi kā parastas ziepes. Ja āda netiek kopta pareizi, tas var pat ļoti ietekmēt sejas ādas izskatu un veselību. Viena no izplatītākajām problēmām ir ieauguši matiņi, taču tikai retais zina, ka to iespējams risināt, vienkārši sākot lietot sejas ādas tipam piemērotus tīrīšanas un mitrināšanas līdzekļus un atsakoties no ādu sausinošajām ziepēm.

Kā es varu zināt, kurš ir mans ādas tips?

Tiem, kas jau izmēģinājuši daudzus sejas kopšanas līdzekļus, bet nav sasnieguši cerēto rezultātu, iespējams, būtu jāpiedomā pie tā, vai konkrētais krēms, toniks vai skrubis ir atbilstošākais sejas ādas tipam. Tomēr ādas stāvoklis mēdz būt ļoti individuāls – tas ir atkarīgs no vecuma, apstākļiem, kādos uzturamies, uztura un gadalaika - tāpēc ādas tipi ne vienmēr ir vienkārši nosakāmi. Lai varētu sniegt savai ādai visatbilstošāko kopšanu, tagad arī Latvijā ir pieejami speciāli sejas pārbaudes aparāti ādas taukainības, mitruma, porainības un melatonīna līmeņa noteikšanai.

Tas, cik sakopts ir vīrieša ārējais izskats, nereti kalpo kā vizītkarte, īpaši, kad, piemēram, satiekam pirmoreiz kādu dāmu vai ja veidojam jaunus kontaktus savam biznesam. Pateicoties mūsdienu zināšanām par to, kas nepieciešams tieši vīrieša sejas ādai, ikkatram ir iespēja iegūt pievilcīgu un veselīgu izskatu, tādēļ būtu muļķīgi šādu iespēju neizmantot, uzskatot to par kārtējo modes untumu.

Informācijas avots: http://aptiekas.apotheka.lv/viriesi-un-adas-kopsana-mode-vai-akuta-vajadziba/

Atstājiet komentāru