2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils futbolisti gūst panākumus vairākos turnīros (FOTO)

Jēkabpils futbolisti gūst panākumus vairākos turnīros (FOTO)

FK Jēkabpils spēlētāji pagājušā gada nogalē un šī sākumā, piedaloties vairākos turnīros guvuši panākumus. Plašāk par tiem lūdzām pastāstīt FK Jēkabpils valdes locekli, Jēkabpils domes deputātu Andri Rutko.

- Kā vērtējat Jēkabpils futbola jauno paaudzi?

- Kā FK Jēkabpils valdes loceklis vēlos vēlreiz atgādināt tiem skeptiķiem, kuri neredz un nedzird, vai arī negrib dzirdēt un redzēt, ka mūsu pilsētā aug spēcīga un spēlēt griboša jauno futbolistu maiņa. Vēlos sniegt plašāku informāciju par mūsu jauno futbolistu panākumiem pēdējo triju mēnešu laikā piedaloties dažādos turnīros.

- Pagājušā gada nogalē FK Jēkabpils organizēja Ziemassvētku turnīru futbolā. Kā veicās spēlēs?

- No 17. līdz 18.decembrim Jēkabpils 3. vidusskolas sporta hallē notika Ziemassvētku turnīrs futbolā, kuru organizēja Jēkabpils FK sadarbībā ar Jēkabpils sporta skolu. Pirmie uz laukuma devās 2008.-2009.gadā dzimušie futbolisti. Cīņā par medaļām iesaistījās astoņas komandas no Rēzeknes, Sēlijas SS, Jelgavas, Ilūkstes un Jēkabpils. Visas dienas garumā notika sīvas cīņas, kur pārtraukumos varēja redzēt gan asaras, gan prieku. Spēlē par pirmo vietu uz laukuma izgāja Jēkabpils 1 un Jelgavas 2 komandas. Spraigā cīņā Jelgavas komandai pienācās atzīt Jēkabpils jauno futbolistu pārākumu. Jēkabpils 2 komanda ieņēma septīto vietu.

18.decembrī uz laukuma devās 2006. - 2007.gadā dzimušie futbolisti. Arī šajā dienā cīņā par medaļām iesaistījās astoņas komandas no Rēzeknes, Sēlijas SS, Lietuvas Raseiniu KKSC, Ilūkstes, Krāslavas un Jēkabpils. Diemžēl šajā vecuma grupā mūsu futbolistiem bija jāatzīst FK Krāslava jauno futbolistu pārākums. Jēkabpils 1 komanda ieņema otro vietu, bet Jēkabpils 2 ceturto vietu.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Kristiāna Ustiņenkova.

- Kāds bija šī turnīra mērķis?

- Šī turnīra mērķis nebija sarīkot elitāro futbola komandu turnīru, bet gan iesaistīt pēc iespējas vairāk Latvijas futbola komandas dažādās vecuma grupās. Arī skatītājiem bija emociju pārpilnība, jo spēlēja taču mūsu bērni, un varējām pārliecināties, ka arī talantu mums netrūkst. Šajā turnīrā zaudētāju nebija, un, lai arī ne visiem izdevās tikt godalgotās vietās, medaļas un gardu piccu no Jēkabpils gaļas nama bērni saņēma neatkarīgi no izcīnītās vietas. Bērnu un jaunatnes futbola turnīru rīkotāju atbalstīšana ir viens no svarīgākajiem Jēkabpils FK uzdevumiem.

- Kā jēkabpiliešiem veicās Latgales jaunatnes čempionātā futbolā?

- No 28. līdz 29.janvārim Jēkabpils 3. vidusskolas sporta hallē notika 2017.gada Latgales jaunatnes čempionāts futbolā 2005.gadā dzimušiem futbolistiem. Turnīrā piedalījās deviņas komandas no Rēzeknes, Sēlijas SS, Preiļu NBJSS, Ilūkstes, Krāslavas un Jēkabpils. Mūsu zēni cīnijās godam. Tikai finālā piekāpjoties Rēzeknes futbolistiem ierindojās godpilnajā otrajā vietā..

Par vienu no labākajiem futbolistiem ar gūtajiem 15 vārtiem tika atzīts Rinalds Sola.

- Kā jēkabpiliešiem veicās spēlēs Latgales jaunatnes čempionātā futbolā Rēzeknē?

- 5.februārī Rēzeknē notika Latgales jaunatnes čempionāts futbolā 2006.gadā dzimušiem futbolistiem. Šajā turnīrā piedalījās desmit komandas no Rēzeknes, Sēlijas SS, Preiļu NBJSS, Ilūkstes, Krāslavas, Līvānu un Jēkabpils. Arī šā turnīra finālā tikās Rēzeknes FA un Jēkabpils SS futbolisti. Jēkabpiliešiem pienācās atzīt Rēzeknes FA futbolistu pārākumu un samierināties ar otro vietu.

Kārtējo reizi par vienu no labākajiem futbolistiem ar atkal gūtajiem 15 vārtiem tika atzīts Rinalds Sola.

- Kam Jūs gribētu pateikties par jauno futbolistu sagatavošanu spēlēm?

Man ir liels prieks par jauniešu lielo aktivitāti un darboties gribu. Ļoti ceru, ka labi iesāktais turpināsies un kopā piedzīvosim daudz vērtīgu brīžu kā treniņu darbā, tā spēļu laukumos, dodot mūsu jauniešiem iespēju augt kā cilvēkiem, interesantām personībām un labiem sportistiem. Paldies gribu teikt gan treneriem Raimondam Gailim un Dzintaram Zvaigzne, gan arī bērnu vecākiem, kuri nāk un atbalsta mūs visus, jo tieši vecāku atbalsts ir tas, kas bērnam ir vajadzīgs.

Paldies par sarunu!

 

Komentāri (0-1/1)

  • g
    02.07.2018 18:33
    Kas te tiek reklamēts? Futbols vai deputāts Rutko? Rutko labāk lai pareklamē Spuņğēnu-daugaviešu sasniegumus,

Atstājiet komentāru