2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

8 veidi, kā ietaupīt naudu, iegādājoties mēbeles

8 veidi, kā ietaupīt naudu, iegādājoties mēbeles

Lai mājoklis būtu ērts, atbilstošs tā iemītnieku vēlmēm un dzīvesveidam, svarīgi izvēlēties piemērotu iekārtojumu. Liela nozīme tajā, neapšaubāmi, ir mēbelēm. Lai arī šobrīd mēbeļu izvēle ir gana daudzveidīga, tomēr nereti to iegāde saistās ar lielām izmaksām. Turpinājumā astoņi veidi, kā ietaupīt naudu, iegādājoties mēbeles.

1. Izvērtējiet, kas Jums nepieciešams

Gudra iepirkšanās izslēdz impulsīvu rīcību. Izveidojiet sarakstu ar lietām, kas Jums nepieciešamas, ņemot vērā vajadzīgos parametrus un citas detaļas. Tas palīdzēs ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus.

2. Konsultējieties ar pārdevējiem
Apmeklējot mēbeļu veikalu un aplūkojot piedāvājumu, nekautrējieties lūgt padomu pārdevējiem. Viņi varēs ieteikt labākos risinājumus par izdevīgākajām cenām.

3. Iepērcieties izpārdošanu laikā

Iegādājoties mēbeles izpārdošanu laikā, var ietaupīt patiešām lielas naudas summas. Vispirms gan jānoskaidro – vai tā tiešām ir izpārdošana vai tikai mārketinga triks.

4. Nepalaidiet garām noliktavu izpārdošanu

Lieliskus piedāvājumus iespējams atrast mēbeļu veikalu noliktavu izpārdošanās. Tur var iegādāties gan kolekciju pārpalikumus, gan arī mēbeles ar vizuāliem defektiem. Lai atrastu labākos piedāvājumus, jāseko līdzi aktuālajai informācijai par izpārdošanu norises laikiem.

5. Pievērsiet uzmanību kvalitātei

Mēbeļu iegāde parasti ir ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ labākais veids, kā ietaupīt ilgtermiņā, ir pievērst uzmanību mēbeļu kvalitātei. Nopērkot lētāku, taču ne tik kvalitatīvu mēbeli, var gadīties, ka pavisam drīz atkal būs jādomā par jaunu pirkumu un nekāds naudas ietaupījums nesanāks.

6. Ieskatieties interneta veikalu piedāvājumā

Internets neapšaubāmi ir mainījis patērētāju iepirkšanās paradumus. Turklāt tiešsaistē iespējams iegādāties teju visu – arī mēbeles. Pirmais iemesls, kādēļ mēbeļu pirkšana internetā var būt laba ideja, ir būtisks laika ietaupījums – visu plašo piedāvājumu var aplūkot jebkurā sev ērtā laikā, neizejot pat no mājām.
tra interneta veikalu priekšrocība – nereti mēbeles un citas preces tur pieejamas par zemākām cenām, nekā ierastajos veikalos. Būtiski arī tas, ka vairums interneta veikalu piedāvā izdevīgu preču piegādi – tas nozīmē, ka Jums nebūs jādomā, kā iegādātās mēbeles nogādāt līdz mājoklim.

7. Pērciet lietotas mēbeles

Vēl viens veids, kā ietaupīt, ir iegādāties lietotas mēbeles. Tās tiek piedāvātas gan sludinājumu portālos, gan lietotu preču veikalos. Taču, lai atrastu patiešām labu piedāvājumu, nāksies tam veltīt diezgan daudz laika.

8. Jautājiet atlaides

Lai samazinātu par pirkumu iztērēto naudas summu, vērts jautāt atlaides – īpaši, ja iepērcieties noliktavu izpārdošanu laikā vai apskatiet privātpersonu sludinājumus. Daudzi pārdevēji būs ieinteresēti samazināt cenu, lai tikai atbrīvotu vietu noliktavā, garāžā vai mājoklī.

Ko darīt, ja izvēlētā mēbele maksā vairāk, kā plānots tērēt?

Iegādājoties mēbeles, jāvērtē ne tikai cena, bet to kvalitāte un specifikācija kopumā. Var gadīties, ka nepieciešamā mēbele maksā mazliet vairāk, nekā sākotnēji paredzēts tērēt. Viena no iespējām ir atlikt mēbeles iegādi uz laiku, līdz ir sakrāta nepieciešamā naudas summa. Taču ne vienmēr tas ir labākais risinājums – sevišķi, ja pirkums nevar gaidīt vai arī tas ir īpaši izdevīgs piedāvājums, kuru nevar laist garām.

Ja apzināties, ka tas var būt labs ilgtermiņa ieguldījums, šādā situācijā noderīgs var būt kredīts. To iespējams noformēt internetā vien dažu minūšu laikā. Turklāt tam nav vajadzīga ne ķīla, ne galvojums. Jāatceras gan, ka kredīts nav piemērots visiem un visās dzīves situācijās, tādēļ svarīgi izvērtēt savu maksātspēju un iespējas veikt aizdevuma atmaksu līgumā noteiktajos termiņos.

Atstājiet komentāru