2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jumta segums – kas jāņem vērā, veicot izvēli

Jumta segums – kas jāņem vērā, veicot izvēli

Ceļot mājokli, grūti izvērtēt, kura daļa ir svarīgāka par pārējām. Ja ir noteikts budžets un nākas pieņemt gudrus lēmumus par būvniecībā un apdarē izmantotajiem materiāliem, nepieciešams saprast katras alternatīvas pozitīvās un negatīvās īpašības, kā arī kā tas ietekmēs māju ilgtermiņā. Šāda veida lēmumi jāpieņem kā par mājas pamatiem, tā tās apdari un jumtu. Plaša profila celtniecība speciālists “Domus būve” iepazīstina ar faktoriem, kas jāņem vērā, izvēloties mājokļa jumta materiālu.

Starp visiem pasaulē pieejamajiem jumta materiāliem, Latvijā populāra ir tikai neliela daļa. Tas, galvenokārt, skaidrojams ar atbilstību klimatam. Kad izvēlaties jumtu, jārēķinās, ka tam jābūt piemērotam gan ilgstošam mitrumam, gan sausumam, gan sasalumam, gan augstām temperatūrām. Šis faktors sasaucas ar citu – skaņas izolāciju. Stiprs vējš un lietus traucēs ietekmēs kā jumta kvalitāti ilgtermiņā, tā arī jūsu komfortu ikdienā.

Ieklājot jumtu, it īpaši, ja iekārtota vai plānota vaļējā uguns apkure, nedrīkst aizmirst par materiāla ugunsdrošības līmeni. Šis nereti sasaucas ar draudzīgumu dabai. Veicot izvēli, jāmeklē līdzsvars starp materiāla ugunsdrošību un to, cik materiāls būs gan draudzīgs dabai, kur tas ir uzstādīts, gan cik videi draudzīga bijusi tā ražošana.

Pēdējie, bet ne mazāk svarīgie faktori – ieklāšanas un kalpošanas ilgums. Šeit obligāti jāapsver konstrukcijas kopējās izmaksas un cik ilgi plānojat to izmantot esošajā konfigurācijā. Ja ceļat ražošanas ēku, ko 10 gadu periodā, iespējams, būs nepieciešams pārbūvēt, izvēlēties lētu un viegli ieklājamu materiālu ir ļoti racionāli. Savukārt, ja ceļat māju savai ģimenei vairākām paaudzēm, ieklāt materiālu, kurš kalpos 100 gadus, būs ļoti vērtīgs ieguldījums.

“Domus būve” ir celtniecības un remontdarbu veikšanas speciālisti. Uzņēmums nodrošina pilnu dažādu celtņu būvniecības procesu. “Domus būve” pieredzējušie speciālisti palīdzēs gan telpu dizaina izstrādē, gan projektēšanā, gan ēkas celtniecībā un pilna profila apdares darbu veikšanā. Uzņēmuma specialitāte ir gan garāžas, gan angāri, taču speciālistu kompetence ļauj piedāvāt citus pakalpojumus, tajā skaitā ražošanas ēku projektu realizācijā un dzīvojamo māju būvniecībā. Aicinām doties uz Domusbuve.lv, lai iepazītos ar plašo uzņēmuma sniegto pakalpojumu klāstu.