2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Iemesli, kādēļ ikvienam vajadzētu lietot elektrisko zobu birsti

Iemesli, kādēļ ikvienam vajadzētu lietot elektrisko zobu birsti

Arvien biežāk profesionāli zobārsti visā pasaulē iesaka lietot elektrisko zobu birsti. Ne velti – tā ir draudzīgāka smaganām, atvieglo tīrīšanas procesu un attīra efektīvāk. Izmantojot elektrisko zobu birsti, iespējams samazināt kariesa risku līdz pat 21% procentam un samazināt smaganu iekaisuma jeb gingivīta risku līdz pat 11% vai vairāk, ja zobu birste lietota vismaz trīs mēnešus.

Ja esat nolēmis iegādāties un sākt lietot elektrisko zobu birsti – apsveicam! Jūs esat ceļā uz veselīgāku un spilgtāku smaidu, tomēr ir vēl pāris iemesli, kādēļ ikvienam vajadzētu lietot elektrisko zobu birsti.

Elektriskā zobu birste ir dabai draudzīga

Kad pienāk laiks jaunai zobu birstei,  ir jānomaina tikai elektriskās zobu birstes galviņa, tādējādi tas ir mazāk izšķērdīgi nekā izmest zobu birsti. Parastās zobu birstes ieteicams mainīt ik pēc 2-3 mēnešiem, līdz ar to gada laikā viens cilvēks izmet vismaz četras zobu birstes.

Elektriskā zobu birste ir saudzē smaganas
Pareizi lietojot, elektriskā zobu birste netraumē smaganas vai zobu emalju, bet gan veicina vispārējo mutes veselību. Statistika rāda, ka apmēram trīs ceturtdaļas pieaugušo, tīrot zobus, ir pieredzējuši asiņošanu, jo traumējuši smaganas.
Jābilst, ka šķietami nelielas smaganu traumas var pārvērsties nopietnākās veselības problēmās, kā piemēram gingivīts vai periodontīts.

Elektriskā zobu birste ir aprīkota ar taimeri

Elektriskajā zobu birstē visbiežāk ir iebūvēts taimeris, kas palīdz tīrīt zobus pietiekami ilgi, lai no zobiem un smaganām tiktu noņemts viss aplikums. Izmantojot parasto zobu birsti, cilvēki nejūt laika robežu, ļoti maz cilvēku mēdz uzlikt taimeri telefonā vai pulkstenī, lai patiesi notīrītu no zobiem visu lieko.

Elektriskā zobu birste ir vienkārši lietojama

Kamēr ar parasto zobu birsti ir jāveic manuālas kustības, elektriskā zobu birste tīrīšanas darbību veic automātiski. Daudziem zobu tīrīšana sagādā galvassāpes, ir slinkums to darīt, tādējādi elektriskā zobu birste nodrošina, ka arī tie, kas iepriekš zobus tīrījuši reti, tam pievēršas biežāk.

Tā kā tā ir vienkārši lietojama, tas ir efektīvs veids, kā pierunāt bērnus tīrīt zobus – atliek vien noskaidrot vecuma ierobežojumu. Kvalitatīva elektriskā zobu birste bērniem pieejama interneta veikalā 220.lv - lai vairotu bērna interesi, iegādājieties zobu birsti ar viņa mīļāko multfilmu tēlu!

Elektriskā zobu birste aprīkota ar modernām tehnoloģijām un funkcijām

Aprīkota ar dažādām tehnoloģijām un funkcijām, moderna elektriskā zobu birste var uzlabot Jūsu zobu tīrīšanas paradumus. Protams, ne visas elektriskās zobu birstes ir aprīkotas ar neskaitāmiem papildinājumiem, taču tām visām ir kas kopīgs – tas ir milzīgs solis zobu kopšanas evolūcijā. Jaunākās tehnoloģijas un funkcijas:

- Vairāki tīrīšanas režīmi, kas ir piemēroti jutīgiem vai balinātiem zobiem, smaganu masāžai
- Spiediena sensori, kas signalizē, kad tīrāt pārāk spēcīgi
- Taimeri, kas palīdz sekot līdzi, cik ilgi tīrīta katra mutes zona
- Digitālie atgādinājumi, kas ziņo, kad nepieciešama birstes galvas maiņa
- Oscilācijas/pulsācijas un recināšanas, oscilācijas/rotējošā vai skaņas tehnoloģija
- Bluetooth savienojums, lai palīdzētu sekot līdzi tīrīšanai un uzlabot tīrīšanas tehniku
- Unikāla izsekošanas tehnoloģija, kas palīdz reāllaikā pārliecināties, ka esat iztīrījis visas mutes zonas
- Vairāku suku galvu saderība, lai Jūs varētu izvēlēties, kāda veida saru dizains Jums patīk

Elektriskā zobu birste piemērota ikvienam

Tā kā teju visu darbu elektriskā zobu birste paveic cilvēka vietā, tā ir piemērota ikvienam, arī cilvēkiem ar slimībām un īpašām vajadzībām. Atšķirībā no parastās zobu birstes, iegādājoties elektrisko zobu birsti, nav jāuztraucas, ka tā nederēs Jūsu zobu un smaganu tipam, un tiks izšķiesta nauda, jo galviņas ir maināmas!