2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Saules paneļi uz uzņēmuma jumta – kā to īstenot un kādi būs ieguvumi

Saules paneļi uz uzņēmuma jumta – kā to īstenot un kādi būs ieguvumi

Saules paneļi elektroenerģijas ražošanai tiek izmantoti arvien plašāk, jo to ierīkošanas iespējas un izmaksas kļuvušas daudz pieejamākas, tāpēc šobrīd saules paneļi vairs nav tikai lielo uzņēmumu priekšrocība. Ikviens uzņēmums var atrast piemērotu piedāvājumu un uzstādīt saules paneļus, ar kuriem nodrošināt savam biznesam nepieciešamo elektroenerģiju. 

Saules paneļi ir iespēja ražot un lietot “zaļu” elektroenerģiju un palielināt uzņēmuma neatkarību no svārstīgajām elektroenerģijas cenām. Kā uzņēmumam, kuram līdz šim nav bijusi pieredze ar saules enerģijas izmantošanu uzņēmumā, uzsākt šo procesu un ierīkot saules paneļus? Kādus ieguvumus var sniegt šāds solis?

Izvēlēties uzticamu partneri saules paneļu uzstādīšanai

Piemērotu saules paneļu uzstādīšana prasa laiku un specifiskas zināšanas, kuru vairumam uzņēmumu nav, tāpēc vislabāk šo uzdevumu uzticēt jomas profesionāļiem. 

"Ignitis Latvija" ir Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis Group" meitasuzņēmums, kurš jau iekarojis stabilas pozīcijas elektroenerģijas un dabasgāzes tirgū, kā arī nodrošina biznesa klientiem saules enerģiju un veic saules paneļu uzstādīšanu uzņēmumos, atrodot katra uzņēmuma vajadzībām atbilstošāko risinājumu. 

Kāpēc izvēlēties "Ignitis Latvija" kā saules paneļu uzstādītāju

- Tiek izvērtētas katra klienta vajadzības un atrasts piemērotākais un izdevīgākais risinājums, lai saražotā enerģija atbilstu uzņēmuma pašpatēriņam.
 
- "Ignitis Latvija" pilnībā veic visu projekta realizāciju un organizē atļauju iegūšanu, ietaupot klienta dārgo laiku.

- Klientiem tiek nodrošināti augstas kvalitātes monokristālu saules paneļi ar 25 gadu efektivitātes garantiju.

Saules paneļu iegāde iespējama arī ar izpirkumnomu

Finansējums ir viens no aktuālajiem jautājumiem, kad uzņēmumi apsver domu par saules paneļu uzstādīšanu. Lai padarītu šo risinājumu klientiem pieejamāku, "Ignitis Latvija" piedāvā iegādāties saules paneļus un veikt to uzstādīšanu, izmantojot izpirkumnomas pakalpojumu.

Tas nozīmē, ka saules elektrostacijas uzstādīšanai tiek izmantots pakalpojuma sniedzēja kapitāls, bet klients norēķinās par saražoto enerģiju. Pēc līguma beigām saules stacija ir klienta īpašums.
Ieguvumi no saules paneļiem uzņēmumā

Izmaksu ietaupījums

- Tas ir primārais ieguvums, kas mudina uzņēmumus domāt par saules paneļiem. It īpaši, ja ir liels enerģijas patēriņš. Pašu saules stacijā saražotā enerģija ilgtermiņā sniegs būtisku izdevumu samazinājumu par patērēto elektrību.

- Videi draudzīgas enerģijas izmantošana

- Atjaunojamās enerģijas izmantošana palīdz samazināt CO2 izmešus, uzlabot uzņēmuma tēlu un var veicinātu sadarbību ar partneriem, kuriem zaļās enerģijas izmantošana ir ļoti būtiska.

- Lielāka neatkarība no elektrotīkla

- Uzstādot saules elektrostaciju, kas kalpos un būs izdevīga vairākus desmitus gadu, tiek iegūta daudz lielāka neatkarība no kopējā elektrotīkla.

- Nepatērēto elektrību var pārdot jebkuram tirgotājam

- Ja uzņēmums pats nepatērē visu stacijā saražoto elektrību, to var pārdot jebkuram tirgotājam.

- Ieguldījums, kas atmaksāsies arī pēc 25 gadiem

- Saules paneļi ir investīcija nākotnē. Pat pēc 25 gadiem, kad tie jau sen sevi atpelnījuši, saules paneļiem ir ļoti augsta efektivitāte un kvalitāte.

Saules paneļi ir izdevīgi arī mūsu platuma grādos

Reizēm potenciālo saules enerģijas lietotāju vidū ir skepse, vai saules paneļi Latvijā vispār ir izdevīgi un efektīvi, jo vasaras taču mums nav pārāk garas. Tomēr dati apstiprina, ka mums saule spīd vidēji tikpat bieži, cik Vācijā, kur saules paneļi ir ļoti izplatīti. Būtiski ir arī tas, ka, lai saules paneļi darbotos, nav obligāti jābūt tiešiem saules stariem. Arī tad, ja laiks ir apmācies, saules enerģija tiek sekmīgi ražota.