2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pirkt gultas veļas komplektu vai pirkt gultas veļas elementus atsevišķi?

Pirkt gultas veļas komplektu vai pirkt gultas veļas elementus atsevišķi?

Ja jūs pievērsiet uzmanību gultas veļas elementu materiāliem un rūpējaties par to, lai gultas palags un segas pārvalks pilda savas funkcijas - gaisa cirkulāciju, mitrumu absorbēšana vai termoregulācija, tad jūs noteikti zināt, kā katram guļamistabas elementam savs materiāls. Bet ja jūs pagaidām negribat iedziļināties gultas veļas materiālu pasaulē - droši ņemiet sakomplektētu gultas veļas komplektu, bet tomēr skatāties, lai kvalitāte komplektam ir laba, neskatoties no kāda konkrēta materiāli ir ražots komplekts.

Labākie materiāli palagiem

Ēģiptes kokvilna - super mīksts
Tencel materiāls - mīksts un cīnās pret mikrobiem
Zīds - atvēsinošs
Bambuss - laba gaisa cirkulācija 

Labākie materiāli segas pārvalkam

Kokvilna - 
Supima kokvilna - izturīgs un hipoalerģisks materiāls
Flanelis - ļoti silts, ideāli der aukstajam periodam
Lins - izturīgs, dabīgs materiāls

Kā saskaņot dažādus gultas piederumu komplektus?  

Krāsu kombinācijas gultas veļā

 Pērkot atsevišķus gultas veļas elementus, mēģiniet saglabāt krāsu harmoniju vismaz minimāli.  Ir vienkārši taisīt kombinācijas vienas krāsas gammā.  Piemēram, palags ir dziļi oranžs, segas pārvalks ir persika krāsā, bet spilvendrānas ir par pāris toņiem gaišākas. Jūs varat iegādāties divus vienas krāsas priekšmetus (segas pārvalku un spilvendrānu), bet palags būs kontrastējošā krāsā.  Pustoņu spēles dēļ gulta izrādīsies gaisīgāka un pievilcīgāka pēc izskata.
 Tas ir lielisks veids, kā dekorēt gulēšanas vietu ar kontrastu, bet tajā pašā laikā harmoniski. Ir tik daudz skaistu krāsu salikumu, piemēram, aukstu lavandu krāsa un silto ceriņu, oranžu un dzeltenu. Un jūs varat neiztraukties par to, kā neatradīsiet izdomātus savā iztēlē toņus - ir veikali, kur krāsu dažādība ir tik liela, tik daudz piedāvātu toņu un vēl vairāk tekstila dizainu jūsu interjera risinājumiem!

Ja gribat savā guļamistabā košumu, sakomplektējiet gultas veļu kontrastējošos toņos. Tomēr svarīgi neizvēlēties pārāk acīmredzamus kontrastus.  Tātad kombinācijas "balts + melns" vietā jūs varat izvēlēties "balts + tumši pelēks".  Arī labas gultas veļas kombinācijas: "šokolāde + debeszila", "pistācija + balināta dzeltena".

Ja jums šķiet, ka kontrasts ir pārāk izteikts, līdzsvarojiet to, pievienojot trešo neitrālu nokrāsu.  Pārāk liela kontrasta mīnuss ir tāds, ka tas var traucēt jums atpūsties un pat aizmigt.  

Komplektu izdruku kombinācijas - uz gultas veļas ir tik daudz rakstu un attēlu: ziedi, multfilmu varoņi, dzīvnieki, abstrakcijas, ģeometriskas formas ... Harmoniski un pareizi tos apvienot ir daudz grūtāk nekā krāsās.

Skaistiem apdruku un krāsu salikumiem ir  "trīs likums": 

1. Apvienojiet nevis divus, bet trīs rakstus!  Gultas veļā to nav tik viegli izdarīt.  Ja gadās sastapt spilvendrānu ar ziedu apdruku un svītrainām apmalēm - jūs esiet veiksminieks. Jūs varat iegādāties vienu priekšmetu ar svītrām, bet otru - ar ziediem.  
2. 99% veiksmīgu salikumu gadījumos - trešais "ornaments" ir vienkrāsains plankums, kas atšķaidīs rakstu raibumu un ienesīs kompozīcijā harmoniju.  Šeit galvenais noteikums ir absolūti identiskas krāsas.
3. Izmēģiniet to pašu kontrastu spēli.  Piemēram, iegādājieties dzeltenas spilvendrānas un segas pārvalku ar retu baltu svītru un baltu palagu ar lielu dzeltenu svītru.  Izmantojiet tikai divas krāsas, bet dažus rakstus.

Nedaudz par baltu krāsu

Būtiskākais vienkāršai dzīvošanai. Nekad nevar kļūdīties ar vienkāršu, klasisku, tīru un kraukšķīgu, pilnīgi baltu gultas veļu.  Lai izveidotu gultu, kas noteikti iepriecinās acis ir nepieciešams vienkāršs balts segas pārvalks.  Neatkarīgi no jūsu interjera sisinājuma, balta gultas veļa papildina katru guļamistabas stilu. Baltās krasas gultas veļu arī viegli sakombinēt, jo neskatoties no materiāla, vienmēr ražotāji parūpēsies par baltiem palagiem. 
Pilnībā balta gultas veļa nekad nebūs garlaicīga, taču jūs, izvēlējoties gultas veļu varat apvienot tīras līnijas, romantiskus volānus un elegantus izšuvumus, tāda gultas veļa vienmēr saglabās jūsu guļamistabā svaiguma sajūtu.
Slāņošana ir galvenā, veidojot pilnīgi baltu gultas tēlu, pievienojiet bet baltas veļas dažus smilškrāsas toņus un gultas izskats būs gan grezns, gan klasisks, gan moderns. 
Balta ir tik daudzpusīga krāsa, ka pat mainoties faktūrām, rakstiem un materiāliem, visi baltie gultas veļas elementi no dažādām kolekcijām vai pat zīmoliem vienmēr sakritīs!
Pievienojot vieglu vilnas plediņu uz gultas, aukstajai sezonai - tas piešķirs nedaudz siltuma un mājīguma.