2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

5 aktivitātes, ko vari uzsākt šovasar interesanti pavadot laiku ārā

5 aktivitātes, ko vari uzsākt šovasar interesanti pavadot laiku ārā

Tiem, kuri vēlas aktīvi pavadīt laiku, vasarā iespēju nudien netrūkst. Neatkarīgi no tā, kādam sporta veidam dod priekšroku, noteikti vari atrast tādu, kas sniedz prieku. Taču, protams, jo lielāks ir piedāvājums, jo grūtāk ir izdarīt izvēli. Tāpēc šajā rakstā apskatīsim piecas idejas iedvesmai, lai arī Tu šo vasaru pavadītu aktīvi un aizraujoši.

Peldēšana

Ja mēdz cīnīties ar locītavu vai ceļgalu sāpēm, Tev nepatīk sportošana, kur jāsvīst, vai arī meklē fizisku aktivitāti ar zemu kardio intensitātes līmeni, peldēšana būs īstā nodarbe! Šī relaksējošā aktivitāte piemērota visu prasmju līmeņu pārstāvjiem, sākot ar iesācējiem, kuri var izmantot palīgaprīkojumu, beidzot ar profesionāļiem.

Atšķirībā no daudzām citām fiziskām aktivitātēm, peldēšanas laikā tiek nodarbināts viss ķermenis, lai gan mēs to pat nejūtam. Tiek trenētas rokas, mugura, kājas, vēders un sēžamvieta. Tāpat šis ir arī lielisks sirds un asinsvadu sistēmas treniņš, kura intensitāti vari pats pielāgot savām vajadzībām.

Nodarbojoties ar peldēšanu regulāri, Tu vari uzlabot elpošanas kontroli, sirds izturību, palielināt plaušu ietilpību, kā arī, protams, padarīt stingrākus muskuļus visā ķermenī. Peldēšana var būt gan kā atpūta, gan kā treniņš, un to vari izvēlēties Tu pats. Vidējas miesasbūves cilvēks, peldot 30 minūtes, sadedzina aptuveni 250 kalorijas.

Lēkāšana uz batuta

Ja meklē aktīvāku un jautrāku nodarbi, ko vari izbaudīt ārpus telpām vasaras laikā, izmēģini lēkāšanu uz batuta! Maldīgs ir priekšstats, ka to var darīt tikai bērni un jaunieši. Patiesībā šai nodarbei ir dažādas priekšrocības un to var pārvērst par efektīvu treniņu. Lēkāšanas laikā mēs nodarbinām visu ķermeni, tostarp rokas, kājas, muguru un vēderu. Turklāt šāda aktivitāte ļauj arī uzlabot līdzsvaru un ātrāk zaudēt svaru. Pētījumos atklāts, ka lēkāšana uz batuta ir par 68% efektīvāka nekā pusstundu gara skriešana! Ja arī Tu vēlies izmēģināt, cik aizraujoši ir lēkāt un vienlaikus zaudēt svaru, kvalitatīvi batuti pieejami interneta veikalā Xnet.lv!

Pludmales volejbols

Ja sevi neuzskati par sporta entuziastu, taču vēlies izmēģināt ko jaunu, pludmales volejbols būs viens no sporta veidiem, kas Tev varētu patikt. Ar to var nodarboties dažādas sagatavotības pakāpes cilvēki, tāpēc nav jābaidās pamēģināt arī tad, ja nekad iepriekš neesi spēlējis.
Volejbola spēlēšanas laikā visvairāk tiek nodarbinātas kājas, rokas un vēdera muskulatūra. Taču, ja vēlies iegūt skaistu augumu, nepietiks tikai ar pāris volejbola treniņiem mēnesī. Šis ir komandas sports, un ne vienmēr ir iespēja daudz izkustēties, taču nav šaubu, ka Tavas kājas un rokas, kā arī muguras augšdaļas muskulatūra kļūs stingrāka.

Došanās pārgājienā

Ja Tu dod priekšroku zemas intensitātes vingrojumiem, kā arī labprāt dodies pie dabas, vasara ir piemērota, lai ietu pārgājienā ar nakšņošanu teltī.

Līdzīgi, kā iepriekšējos piemēros, arī iešana pārgājienā var būt gan zemas, gan augstas intensitātes treniņš atkarībā no tā, kādu trasi un ātrumu izvēlies. Šis ir lielisks treniņš, kas palīdz uzlabot izturību, trenēt kājas, sēžamvietu, vēderu, rokas, muguru un visu pārējo ķermeni. Turklāt pārgājieni arī dod iespēju iepazīt apkārtni, uzņemt lieliskus foto un iepazīties ar jauniem cilvēkiem!

Braukšana ar skrejriteni

Lai arī šis transportlīdzeklis jau kādu laiku ir kļuvis par modes lietu, ne visi ir paspējuši to izmēģināt. Ja runājam par klasiskajiem skrejriteņiem, arī tiem ir savs šarms, taču mūsdienās īpaši pieprasīti ir tieši elektriskie skrejriteņi. Tie ir ērti lietojami, turklāt tos var izmantot, lai ātri un viegli nokļūtu uz vēlamo galamērķi. Taču vienlaikus, protams, nedrīkst aizmirst par drošību. Dažādus skrejriteņus ienāc un aplūko interneta veikalā Xnet.lv!