2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Dažādi austiņu veidi

Dažādi austiņu veidi

Tā kā ir tik daudz austiņu stilu un konfigurāciju, tas var būt apgrūtinoši, mēģinot izlemt, kuru veidu iegādāties Bigbox. Turpiniet lasīt, lai mazliet vairāk saprastu atšķirību starp dažādām austiņām.

Klasiskās austiņas

Austiņas, kas atrodas “uz auss” (arī ap ausi), sastāv no ausu uzlikas vai spilventiņa, kas ieskauj visu auss gliemezi. Spilventiņi bieži ir izgatavoti no mīksta materiāla, un tie ir pārklāti ar dažāda veida audumu, piemēram, ādu vai zamšādu.

Trokšņu slāpēšanas austiņas ir vieni no populārākajiem austiņu veidiem. Tajos ir divu veidu tehnoloģija: pasīva un aktīva.
Pasīvā trokšņu slāpēšana attiecas uz skaņu, kuru novērš paši ausu kausi. Noteiktu skaņas līmeni var samazināt (vai apslāpēt) ausu uzlikas, kas ieskauj jūsu ausis un bloķē ārējo troksni.

Aktīva trokšņu slāpēšana, vienkārši runājot, attiecas uz austiņu izstaroto skaņu, kas domāta apkārtējā trokšņa novēršanai. Aktīvā trokšņu slāpēšanas tehnoloģija parasti darbojas ar akumulatoru, un daži modeļi turpinās darboties kā parastās austiņas, ja akumulators nedarbosies pienācīgi. (Tomēr dažas austiņas nedarbosies vispār, ja aktīvās trokšņu slāpēšanas akumulators nestrādā)

Citi klasisko austiņu veidi ietver datorspēļu austiņas un DJ austiņas, kas parasti ļauj vienu (vai abas) ausu uzlikas pagriezt prom no galvas. Ja spēles laikā vēlaties komunicēt ar citiem, ir vērts iegādāties šīs īpašās austiņas.
Priekšrocības austiņām, kas ietver visaptverošu skaņu un komfortu, lai gan dažiem cilvēkiem nepatīk austiņu smagums. Trūkums tās ir grūti pārnēsāt. Kaut arī daudzi modeļi saliekami vai nāk komplektā ar somiņu, tos nevar viegli iebāzt kabatā, un daudziem tās šķiet neērtas, piemēram, vingrojot.

Mazās austiņas

Šī kategorija var kļūt nedaudz sarežģīta nosaukuma dēļ, jo dažādi uzņēmumi ar austiņām raksturo dažādas lietas.
Parasti austiņas un ausīs ievietojamas austiņas nonāk auss kanālā. Tām ir noņemami uzgaļi vai atloki, kas paredzēti ārējā trokšņa izolēšanai. Tos parasti ražo no vairākiem dažādiem materiāliem, ieskaitot silikonu, gumiju un mīkstus materiālus.

Ja pērkat austiņu uzlikas, ir svarīgi atcerēties, ka tiem parasti nav noņemamu spilvenu, un tie ir paredzēti, lai balstītos uz auss kanāla ārējās daļu. (Visbiežāk tiek atrasti mazie baltie, kas iekļauti Apple iPod un iPhone tālruņos.)
Šīs austiņas bieži tiek izmantotas aktīvos vai sportiskos apstākļos, taču tās var atrast dažādās konfigurācijās. Stili ietver tādas, kurām ir ausu spailes, kas aptinās ap auss ārpusi, vai tādas austiņas, kurām ir lentes, kuras liek ap kaklu.

Ja apsverat austiņas sportiskai lietošanai, ieskatieties arī vadu pārvaldības sistēmās, lai vingrojumu laikā nesapītos.

Bezvadu austiņas

Bezvadu austiņu iegāde var būt lielisks pirkums, jo jūs iemaināt vadus pret dažādu veidu tehnoloģijām, piemēram, infrasarkano (IR), radiofrekvenču (RF) vai Bluetooth. Katrai bezvadu austiņu tehnoloģijai ir atšķirīgs diapazons un atšķirīgs skaņas pasliktināšanās daudzums, tāpēc ir svarīgi pirms pirkuma izpētīt visu nepieciešamo informāciju.

Mikrofons un vadības ierīces

Daudzām austiņām ir mikrofons vai pogas, kas ļauj kontrolēt atskaņošanu vai veikt zvanus. Tomēr pārliecinieties, ka jūsu ierīci atbalsta iegādātās austiņas. Dažas austiņas, piemēram, atbalstīs tikai iPhone, tas nozīmē, ka skaļuma regulēšana nedarbosies, ja tās pievienosiet savam Android.