2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

5 padomi, kā sagatavoties dārza ballītei

5 padomi, kā sagatavoties dārza ballītei

Vasaras siltie un gaišie vakari ir īpaši piemēroti izklaidēm ārpus telpām. Protams, pirms pasākuma organizēšanas jāizplāno tas, cik un kādi viesi ieradīsies, kādi ēdieni un dzērieni tiks pasniegti, bet pēc tam jāsagatavo pasākuma norises vieta – dārzs. Neatkarīgi no tā, vai plānots cept barbekjū vai svinēt kādus konkrētus svētkus, lai pasākums piemājas dārzā būtu baudāms visiem, piedāvājam dažus padomus, kā sagatavoties.

Sagatavojiet zaļo zonu

Tāpat kā, lai uzņemtu viesus iekštelpās, arī organizējot pasākumu dārzā, nepieciešams sagatavot un sakārtot vidi. Pārliecinies par to, lai puķu dobes būtu izravētas, pārziedējušie ziedi nogriezti un zāle nopļauta.

Nopļaujot zāli, dārzs acu mirklī izskatīsies sakopts. Protams, viesu un savas ērtības labad, lai pasargātu apavus un pēdas, pirms dārza ballītes nopļauto zāli vēlams arī sakasīt. Ja vēlaties padarīt kārtīgākas arī puķu dobes, jāapstrādā to apdobes. Izmantojot dārza šķēres vai lāpstu, jānolīdzina puķu dobju maliņas.

Parūpējieties par viesu ērtībām

Pat, ja pasākums dārzā ieplānots vakarā, vērts apdomāt to, kā pasargāt viesus no tiešiem saules stariem. Saulei rietot, bieži vien gadās, ka tā spīdēs tieši sejā, bet šo situāciju var glābt, piemēram, saulessargs.

Sadaliet dārzu aktīvajā un atpūtas zonā. Apdomājiet to, vai visiem viesiem pietiks sēdvietu. Dārza ballītei piemērotas sēdvietas ir kā krēsli, šūpuļtīkli, dīvāni, tā siena ķīpas un piknika segas ar spilveniem. Esiet radošs.

Lai nodrošinātu komfortu visiem viesiem, ieplānojiet, kurp doties smēķētājiem, lai netraucētu pārējiem. Tāpat, pirms kuriniet grilu, pārliecinieties, kur to novietot, lai viesiem visu vakaru nebūtu jāsēž grila dūmos.

Dārza ballīti var sabojāt knišļi un kukaiņi, tāpēc laicīgi iegādājieties pietiekami daudz dažādus produktus kukaiņu atbaidīšanai – gan personīgai lietošanai, gan tādus, ko izvietot dārzā.

Dekorējiet un izgaismojiet

Ja plānots dekorēt galdu, izvēlieties ziedus un dekorācijas, kas ir izturīgas. Jau iepriekš minētais saulessargs var kalpot ne tikai, lai pasargātu viesus, bet arī dekorācijas. Ņemot vērā to, ka ārā gandrīz vienmēr pūš vējš, izvēlieties augus puķu podos. Ja tomēr izmanto grieztos ziedus vāzēs, lai padarītu tās stabilākas, papildus ūdenim pieber arī, piemēram, oļus vai stikla bumbiņas.
Patīkamu atmosfēru saulrieta laikā un pēc tā radīts papildus apgaismojums – gaismiņu virtenes un dažādas laternas. Izvietojiet apgaismojumu visās dārza zonās, dekorējiet kokus un atvieglojiet pārvietošanos, izgaismojot celiņus. Plašā teritorijā var padarīt dekorācijas lietderīgas, apvienojot tās ar norādēm.

Ieplānojiet izklaides

Pat, ja pasākumā nav plānota bērnu līdzdalība, laicīgi apdomājiet izklaides. Ieslēdziet fona mūziku, piedāvājiet viesiem dažādas spēles, rotaļas un bumbas. Ja teritorija ir pietiekami plaša, aiciniet viesus izklaidēties, piemēram, spēlējot badmintonu, dauzot volejbola bumbu vai metot šautriņas.

Esat gatavs pielāgoties


Pat ja šķiet, ka diena un vakars ir saulaini un lietus nav iespējams, lokāli negaisa mākoņi var rasties ļoti strauji. Pēkšņs lietus var sabojāt plānoto vakaru, tāpēc, organizējot pasākumu dārzā, nepieciešams laicīgi sagatavoties un iegādāties saliekamā tipa nojumes. Šādas nojumes pasargās galdu un viesus gan no negaidīta lietus, gan pārlieku daudz saules stariem.
Protams, svarīgi šādu nojumi kārtīgi salikt un piestiprināt, lai būtu drošs, ka vēja brāzmas nojumi neizpostīs. Saliekamā tipa nojumes būs ērtas arī tad, ja Jūsu dārzā nav daudz vietas, jo pēc pasākuma to var ērti nojaukt un noglabāt, lai lietotu citreiz.