2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jau 20 gadus Pēteris Sprukts piedāvā zāles pļāvējus un pakalpojumus zāles pļaušanā

Šogad aprit 20 gadi, kopš 2001. gadā tapa SIA "Letco" pirmais zāles pļāvējs, ko Pēteris Sprukts sāka ražot sadarbībā ar dāni Pīteru Hansenu. Kopš tā laika ir izgatavoti 400 "Hasperigo" zāles pļāvēji.

"Tā kā pirmie zāles pļāvēji tapa sadarbībā ar dāni Pīteru Hansenu, tad pirmie 17 aizceļoja uz Dāniju. Pārējie 383 ir Latvijā un tiek izmantoti vietējos uzņēmumos un mājsaimniecībās," stāsta Pēteris Sprukts.

Viņš piebilst, ka SIA "Letco" darbību pārtrauca ļaunprātīgs ugunsgrēks, kurā 2005. gadā nodega uzņēmuma ražotne un materiāli zāles pļāvēju ražošanai. Līdz ar to izbeidzās arī sadarbība ar dāņu partneri. Tomēr Pēteris Sprukts nenolaida rokas un pēc kāda laika tapa jauns, ar viņa racionalizācijas priekšlikumiem, uzlabots daudzfunkcionāls zāles pļāvējs. To ražošanu Pēteris Sprukts turpina joprojām, paralēli sniedzot zāles pļaušanas pakalpojumus.

Viņš stāsta, ka viņa izgatavotie zāles pļāvēji RAPTOR Hasperigo 2.0 apvieno sevī zāles pļāvēja, trimmera un krūmgriezēja īpašības. Tie tiek ražoti pēc pasūtījuma un pļauj jebkura garuma zāli it visur, arī grūti sasniedzamās vietās, piemēram, vairāk nekā 45 grādu slīpās nogazēs, kuras daudziem citiem pievarēt ir problemātiski. Šo zāles pļāvēja īpašību dēļ Latvijas dzelzceļš jau otro gadu uztic Pēterim Spruktam dzelzceļmalu appļaušanu Jēkabpils teritorijā. Viņš atzīst, ka ir saņēmis daudz labu atsauksmju par savu zāles pļāvēju darbu, jo īpaši par paveikto nelīdzenās un grūti pieejamās vietās, ko izdevies izpļaut.

Pēteris Sprukts piebilst, ka  viņa zāles pļāvēji jeb multifunkcionālie moto bloki ir ar maināmu uzkabi un lielu vilktspēju un tos var izmantot gan kā zāles pļāvējus, ja nepieciešams pielāgojot arī siena pļaušanai, tāpat tie spēj nopļaut arī nelielus kokus un krūmus, ja nepieciešams arī šķeldot sīkākus zarus vai pievienojot piekabi vilkt nelielas kravas, piemēram, malku, salasītus ābolus vai dārzeņus no lauka, ar zāles pļāvēju, pievienojot frēzi, var sastrādāt zemi mazdārziņos, bet ziemā tie izmantojami kā sniega pūtēji.

Pēteris Sprukts norāda, ka viņam pienācis laiks doties pelnītā atpūtā, jo tuvojas jau 80 gadu slieksnis. Tāpēc viņš šobrīd meklē sadarbības partneri, kas varētu turpināt zāles pļāvēju izgatavošanu. Viņš bija savu izgudrojumu pārdevis par vienu eiro, bet nekādas darbības jau divus gadus nenotiek. Pēteris Sprukts tagad piedāvā savu izgudrojumu par 1 000 000 eiro, lai varētu uzcelt mazu rūpnīciņu zāles pļāvēju ražošanai un radīt jaunas darba vietas. Pēteris Sprukts aicina uz sadarbību metālapstrādes uzņēmumus, kas varētu ražot viņa izgudrojuma zāles pļāvējus-motoblokus, kuriem var pievienot sniega pūtēju, lāpstu, dažādas piekabes utt.

Plašāka informācija, kā arī foto un video par multifunkcionālā zāles pļāvēja darbību var aplūkot sociālajā vietnē Facebook/Raptor Ltd.
Pēteris Sprukts piedāvā savus pakalpojumus zāles pļaušanā, kā arī iznomā zāles pļāvējus, samaksa – vienojoties individuāli Ar viņu var sazināties pa tālruni – 26065458.


Sandra Mikanovska,
Radio1, Ceturtdiena

Komentāri (0-1/1)

  • Rasma
    26.07.2021 07:04
    Pēteris ne tikai muti virina, bet visu mūžu čakli strādā un Latvija top skaistāka. Paldies!

Atstājiet komentāru