2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kafijas automātu veidi un populārākie zīmoli

Kafijas automātu veidi un populārākie zīmoli

Pirms kafijas automāta iegādes, kārtīgi padomājiet, kādu kafiju vēlaties baudīt. Vai tā būs filtrētā kafija, espresso, kapučīno, latte vai dažādi kafiju veidi, atkarībā no situācijas un garastāvokļa?

Kafijas automātu veidi
  • Filtra kafijas automātā dzēriens ir pagatavojams viegli, pietiek ievietot automātā kafijas filtru, iebērt kafiju, piespiest podziņu un gaidīt, kad dzēriens satek stikla krūzē, uzturot kafijas temperatūru gaidīšanas režīmā.
  • Universālie kafijas automāti piedāvā kafijas daudzveidību, jo ir iespējams izmantot gan malto kafiju, gan kafijas pupiņas. Tomēr, ja ir vēlme baudīt dažādas kafijas garšas, vispirms ir jānoskaidro funkcijas, ko kafijas automāts spēj veikt. Izvēloties gatavot kafiju no kafijas pupiņām, ir svarīgi pārliecināties vai automātā ir iebūvētas kafijas dzirnaviņas, lai nevajadzētu tās malt pašiem.
  • Ja vēlaties baudīt kapučino vai latte, tad labāk ir izvēlēties kapsulu kafijas automātu.
  • Manuālie jeb radziņu pusautomāti ir aprīkoti ar speciālu rokturi, kurā ieber kafiju vai ievieto kafijas tableti. Automātu ir ērti lietot, jo, nospiežot podziņu, dzēriens uzreiz nonāk krūzītē.
  • Kapsulu vai spilventiņu kafijas automātā iespējams pagatavot plašu kafijas dzērienu klāstu. Šo kafijas automātu priekšrocība ir to ērtā lietošana, jo, pagatavošanas procesā, kafijas kapsulu vai spilventiņu nepieciešams ievietot speciāli tam paredzētā vietā. Kafijas pagatavošanai ir nepieciešama nepilna minūte, lai kafija nonāktu tieši krūzītē.
  • Automātiskie espresso kafijas automāti pilnībā nodrošina aromatizētu kafijas dzēriena pagatavošanu. Automātiski tiek samaltas kafijas pupiņas, uzkarsēts ūdens, saputots piens un kafijas dzēriens arī nonāk tieši krūzītē.
Citi vērā ņemami faktori
  • Rezervuāra tilpuma izvēle atkarīga no tā, cik cilvēki izmantos kafijas automātu. Kafijas pagatavošanai vairākiem cilvēkiem ir ieteicams kafijas automāts ar lielāku ietilpību, kas ietaupa laiku un samazina elektrības rēķinu.
  • Temperatūra, spiediens un jauda, kā arī kafijas stipruma regulēšana.
  • Materiāls, no kā gatavots kafijas automāts. Labāk ir izvēlēties kafijas automātu, kura ūdens rezervuārs ir izgatavots no nerūsējošā tērauda, jo tas kalpos ilgāk un ļaus pagatavot garšīgāku kafiju.
  • Automātiskā tīrīšanas funkcija, kuras nepieciešamību nosaka mūsdienu straujais dzīves ritms. Iegādājoties kafijas automātu ar šādu funkciju, nav vajadzīgs ilgs laiks, lai to iztīrītu.
Kafijas automāts ar lielākām iespējām un dažādām funkcijām noteikti būs dārgāks par vienkāršāku modeli, tomēr to var uzskatīt par ilgtermiņa ieguldījumu, kas palīdzēs saglabāt mundrumu un iepriecināt arī draugus.

Pazīstamākie kafijas automātu zīmoli
  • De’Longhi ir viens no līderiem kafijas automātu tirgū, piedāvājot augstvērtīgas kafijas pagatavošanas ierīces, kas ļauj mājās vai birojā pagatavot barista kvalitātes kafiju. Itāļu zīmola radīto kafijas automātu unikālā konstrukcija, daudzpusība un apkalpošanas vienkāršība ļauj pagatavot izcilu kafiju dažu minūšu laikā.

Tie izceļas ar ietilpīgu ūdens tvertni, automātisko atkaļķošanu un skalošanu, tasīšu uzsildīšanu, kafijas pupiņu maluma regulēšanu un putu veidošanu. Interneta veikalā 220.lv atradīsiet automātiskos, pusautomātiskos, kā arī kapsulu un pilienu kafijas automātus no De’Longhi zīmola.
  • Philips funkcionālie, stilīgie un kvalitatīvie kafijas automāti arī tiek vērtēti ļoti augstu. Zīmola piedāvājumā ir gan vienkārši aparāti ar stikla krūzi, gan tehnoloģiski augstvērtīgi modeļi. Philips kafijas aparāts Jums pagatavos espresso, kapučino, latte vai citu kafijas dzērienu. Šāds modelis parasti ir aprīkots ar aromāta stipruma, dzirnaviņu un temperatūras iestatījuma funkcijām, kā arī pirmsuzliešanas aromāta kontroli.
Internetveikalā 220.lv atradīsiet dažādu veidu un zīmolu kafijas automātus. Izvēlieties sev tīkamāko modeli un baudiet labu kafiju katru dienu!