2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Cik rokassomām jābūt sievietes garderobē?

Cik rokassomām jābūt sievietes garderobē?

Varētu teikti, ka tieši rokassomiņas ir viens no galvenajiem sieviešu aksesuāriem. Rokassomiņa, tāpat kā citi aksesuāri, lieliski papildina kopējo sievietes tēlu. Tiek uzskatīts, ka rokassomiņa ir kā ļoti skaists koptēla nobeigums. Ir sievietes, kurām ir ļoti daudz rokassomiņu, līdz ar to viņas tās var bieži mainīt un viņām ir daudz vienkāršāk atrast apģērbam piemērotu somiņu. Tomēr tas nebūt nenozīmē to, ka tagad ikvienai sievietei ir jāsteidzas uz veikalu, lai iegādātos vairākas jaunas rokassomiņas.

Ar cik rokassomiņām ir pilnībā pietiekami, lai sieviete varētu izveidot saskaņotu koptēlu ikvienā dzīves situācijā? Stilisti apgalvo, ka pilnībā pietiek ar trīs dažādām rokassomiņām, lai nebūtu problēmu izveidot saskaņotu koptēlu. Ikvienas sievietes garderobē jābūt vienai tumšākas krāsas rokassomiņai, vienai gaišākas krāsas rokassomiņai, kā arī vienai vakara somiņai.

Rokassomas krāsa

Kā jau iepriekš tika minēts, tad katrai sievietei vajadzētu būt vienai gaišas krāsas somai un vienai tumšas krāsas somai. Šādām rokassomām jābūt, lai tās varētu pieskaņot pie apģērba atbilstoši sezonai, kā arī laikapstākļiem.

Ir ierasts, ka rudens un ziemas laikā sievietes lielākoties staigā ar tumšas krāsas rokassomiņām. Savukārt, pavasara un vasaras laikā sievietes parasti izvēlas gaišas krāsas rokassomiņas. Daudzi stilisti uzskata, ka nav pievilcīgi ziemas laikā staigāt ar gaišas krāsas rokassomu. Tāpat arī vasaras laikā gaišam un gaisīgam apģērbam pievienot tumšas krāsas rokassomu.

Rokassomas faktūra

Ne tikai rokassomas krāsu nepieciešams pieskaņot apģērbam, bet arī tās faktūra ir jāsaskaņo ar izvēlēto apģērbu. Ziemas vai rudens laikā cilvēku virsdrēbju audums lielākoties ir biezs un silts, ar rupju faktūru, tāpēc arī rokassomu vēlams pieskaņot šādā pašā stilā. Noteikti nevajadzētu izvēlēties plāna auduma somu vai arī somu, kas veidota no salmiem.

Vasaras laikā apģērbs parasti ir no gaisīgiem materiāliem, tāpēc arī rokassomiņa ir jāizvēlas no vieglāka un vasarīgāka materiāla. Vasaras laikā ļoti aktuālas būs tamborētas vai arī salmu rokassomiņas. Tāpat var izvēlēties lina rokassomiņas.

Lai rokassomiņu būtu vieglāk pieskaņot pie apģērba, jāizvēlas tāda rokassomiņa, kam ir pēc iespējas mazāk dažādu dekoratīvu elementu. Tāpat, ja vēlaties, lai konkrētā rokassomiņa kalpotu pēc iespējas ilgāk, tad nevajadzētu taupīt, bet gan izvēlēties dārgāku un kvalitatīvāku rokassomiņu.

Ikvienas sievietes garderobē ir nepieciešama vismaz viena izejamā somiņa. Šāda somiņa izmēra ziņā ir mazāka un tā ir daudz greznāka par ikdienā nēsājamajām somiņām. Šīs somiņas lieliski piestāvēs greznākam tērpam, piemēram, kad ir nepieciešamība doties uz teātri vai kādu koncertu.

Rokassomas forma

Izvēloties rokassomu, katrai sievietei ir jāņem vērā savs individuālais stils. Piemēram, ir sievietes, kurām ir svarīgi, lai rokassomiņai būtu daudzi nodalījumi, kur salikt nepieciešamās lietas. Savukārt, ir arī tādas sievietes, kurām nav nepieciešamības pēc liela izmēra rokassomiņām, galvenais, lai tajās var ielikt telefonu, maku un lūpu krāsu.

Kur iegādāties rokassomiņu?

Mūsdienās ir ļoti daudz dažādu veikalu, kur iespējams iegādāties sieviešu rokassomiņas. Plašā izvēlē tās pieejamas arī internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv atradīsiet lielu rokassomiņu klāstu par izdevīgām cenām.

Šajā interneta veikalā atradīsiet gan sieviešu somas un mugursomas, gan vīriešu un bērnu somas. Tāpat interneta veikalā varēsiet atrast konkrēta ražotāja somas, piemēram, Guess sieviešu somas, Jenny Fairy, Lasocki sieviešu somas un vēl daudzu citu ražotāju somas. Plašajā klāstā noteikti atradīsiet savām vēlmēm atbilstošu rokassomiņu.