2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mūsdienīgas elektroauto uzlādes stacijas jūsu uzņēmumā

Mūsdienīgas elektroauto uzlādes stacijas jūsu uzņēmumā

Mūsdienīgas elektroauto uzlādes stacijas jūsu uzņēmumāPubliski pieejamas auto uzlādes stacijas parādās arvien jaunās vietās un paplašina elektroauto lietotājiem domāto infrastruktūru. Elektromobiļu īpašnieki, plānojot savas darba, ikdienas un brīvā laika gaitas, ņem vērā to, kur iespējams veikt uzlādes. Un tā ir lieliska iespēja, kuru savā labā var izmantot gudrs uzņēmējs. Uzstādot savā teritorijā ērti pieejamas auto uzlādes stacijas elektromobīļiem, var piesaistīt jaunus klientus, kuriem iespēja uzlādēt savu auto, ir nozīmīgs faktors pakalpojumu izvēlē.

Uzlādes stacija kā konkurences priekšrocība

Elektroauto īpašnieki, dodoties ceļā, vienmēr noskaidro, kur tuvākajā apkārtnē pieejamas uzlādes stacijas. Šis izvietojums var ietekmēt to, kur cilvēks izvēlas atstāt savu auto, kuru ēdināšanas uzņēmumu apmeklēt, kurā tirdzniecības centrā iepirkties vai kuras atpūtas iespējas izmantot. Protams, arī darbiniekiem, kuri izmanto elektroauto, ir ļoti būtiski, ka var savu auto uzlādēt, piemēram, biroju ēkas stāvvietā vai darba vietas tiešā tuvumā. Nākotnē šādu darbinieku īpatsvars būs arvien lielāks, tāpēc darba devējiem un īpašumu attīstītājiem jādomā par uzlādes staciju pieejamību.

Elektroauto uzlādes stacijas uzstādīšana parāda, ka jūsu uzņēmums seko līdzi tendencēm un rūpējas par savu klientu un darbinieku ērtībām. Pēc dažiem gadiem elektroautomašīnu skaits Latvijā jau būs ievērojami pieaudzis, līdz ar to auto uzlādes stacijas neizbēgami kļūs par ikdienišķu vides elementu. Tāpēc tālredzīgi būs tie uzņēmēji, kuri par elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanu domās jau šodien.

Elektroautomašīnas arī uzņēmuma autoparkā

Ja uzņēmumam ir savs autoparks, tad ir vērts domāt par tā atjaunošanu ar elektromobiļiem. Īpaši aktuāli tas varētu būt uzņēmumiem, kuru ikdiena noris pilsētā, tiek braukti īsāki ceļa posmi. Lai atvieglotu elektroauto iegādi, iespējams izmantot dažādu fondu līdzekļus un atbalstu, kas paredzēts zaļo risinājumu ieviešanai. Elektroautomašīnas uzņēmumā palīdz arī popularizēt šo transporta veidu darbinieku vidū. Viņi izmēģina, izvērtē priekšrocības, iespējams, arī personīgai lietošanai nākotnē iegādājas elektroauto. Elektroautomašīnu klāsts dizaina, ietilpības un aprīkojuma ziņā auto ražotājiem šobrīd nu jau ir gana plašs, lai ikviens uzņēmums atrastu savām vajadzībām un zīmola tēlam piemērotāko modeli, kuru ar lepnumu noparkot pie uzņēmuma durvīm un laist uz autoceļiem.

"Ignitis Latvija" – pieredzējis uzlādes staciju uzstādītājs

SIA "Ignitis Latvija”, kas ir viens Lietuvas “Ignitis Group” uzņēmumiem, sekmīgi sācis darbību Latvijas elektroenerģijas un dabasgāzes tirgū, kā arī piedāvā biznesa klientiem elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanas pakalpojumu. “Ignitis Group” ir ar lielu pieredzi uzlādes staciju tīkla izveidē Lietuvā, kā arī, strauji attīstoties, plāno izveidot uzticamāko un ērtāko uzlādes staciju tīklu Baltijā un Polijā. "Ignitis Latvija" saviem biznesa klientiem piedāvā lēnās un ātrās uzlādes stacijas, kuras var uzstādīt dažādos veidot, izvēloties katra uzņēmuma vajadzībām atbilstošāko variantu – pie sienas, uz zemes, bezvadu.

Lēnās elektroauto uzlādes stacijas 

Tā ir piemērota izvēle vietās, kuras ir elektroauto galamērķis, tāpēc ir iespējama nesteidzīga auto uzlāde, piemēram, viesnīcas, viesu nami, SPA centri utt. Šāda lēnā uzlāde var aizņemt vairākas stundas atkarībā no stacijas jaudas, kas pieejama no 3.4 kW līdz 22 kW. Pieejamas gan pie sienas stiprināmas, gan uz zemes uzmontētas, gan bezvadu lēnās uzlādes stacijas, kas ļauj katrā situācijā izvēlēties atbilstošāko risinājumu.

Ātrās elektroauto uzlādes stacijas

Vidēji ātrā uzlāde ilgst 30-50 minūtes. Tas ir optimāls laiks, kuru cilvēks pavada kafejnīcā, veikalā, pastaigā pa parku un citās sadzīviskās darīšanās. Tikmēr elektroauto ir uzlādēts un gatavs doties tālāk. Ātrās uzlādes stacijas pieejamas ar jaudu 20 kW un vairāk. Tās pieejamas gan stiprināmas pie sienas, gan uzmontētas uz zemes.

Uzzināt vairāk par auto uzlādes stacijas ierīkošanu jūsu uzņēmumā varat, sazinoties ar “Ignitis Latvija” speciālistiem šeit.