2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Vēlaties balināt zobus? Dažas lietas, kas jāņem vērā

Vēlaties balināt zobus? Dažas lietas, kas jāņem vērā

Galvenais iemesls, kāpēc cilvēki izvēlas balināt zobus, ir neapmierinātība ar to dzeltenīgo vai pelēko krāsu. Balināšana ir veids, kā uzlabot zobu toni, iegūstot pievilcīgāku vizuālo tēlu un uzlabojot pašapziņu. Arvien biežāk pacienti izvēlas balināt zobus klīnikā, nevis izmantot balināšanas komplektus mājās, jo balināšana zobārstniecībā ir drošāka, ātrāka un efektīvāka. Tomēr pirms doties balināt zobus, jāņem vērā dažas būtiskas nianses.

Drīkst balināt tikai veselus zobus

Plānojot zobu balināšanu, jāņem vērā, ka zobus balināt var tikai tad, ja mutes dobums ir vesels. Tāpēc pirms balināšanas procedūras nepieciešama konsultācija pie zobārsta, kurš novērtē mutes veselību un pārbauda zobus. Apskates laikā arī var atklāties iemesli, kāpēc zobu balināšana nav ieteicama. Ja zobi nav veseli, pirms balināšanas ir jāveic nepieciešamā ārstēšana un labošana. Lai balināšana būtu efektīvāka, pirms tam labāk veikt zobu higiēnu.

Zobu plombas nevar izbalināt

Vēl viens nozīmīgs faktors, ar kuru jārēķinās, ir tas, ka balināšanai pakļaujas tikai dabiskie zobi. Mākslīgie veidojumi uz zobiem, plombas un citi materiāli, kas izmantoti smaida uzlabošanai, nepaliks baltāki. Tāpēc pēc balināšanas tonis var atšķirties. Piemēram, ja redzamā vietā ir plombas, tad pēc balināšanas tās var izskatīties tumšākas un pamanāmākas. Tādā gadījumā zobārsts rekomendēs veikt plombu nomaiņu, lai novērstu šo krāsas atšķirību.

Ne visi pacienti drīkst balināt zobus

Diemžēl ne visi pacienti drīkst balināt zobus. Iemesls tam var būt kādi individuāli zobu un mutes veselības faktori, kuru dēļ zobārsts nerekomendē šo procedūru. Tāpat ir arī vairāki citi ierobežojumi. Zobu balināšanu zobārstniecības klīnikā var veikt tikai pilngadīgas personas. Tāpat balināšanas procedūra nav atļauta grūtniecēm un māmiņām, kuras baro bērnu ar krūti. Piesardzību iesaka ievērot arī tad, ja ir ļoti jutīgi zobi, ir kādas zobu attīstības īpatnības, traumēta emalja un citi defekti, kas varētu ietekmēt balināšanas procedūru un reakciju uz to.

Kā ilgāk saglabāt iegūto efektu

Jārēķinās, ka katram pacientam balināšanas rezultāts var atšķirties, jo to ietekmē dažādi individuāli faktori, piemēram, emaljas biezums, zobu dabiskais tonis, faktori, kas mainījuši zobu krāsu. Vidējais laiks, cik ilgi saglabājas iegūtais efekts, ir apmēram divi gadi, ja tiek ievērotas zobārsta rekomendācijas. Pirmajās dienās pēc procedūras vēlams izvairīties no ēdieniem un dzērieniem, kas varētu iekrāsot zobus. Saudzējošu režīmu rekomendē ievērot vēl divas nedēļas, kuru laikā arī labāk atteikties no smēķēšanas. Paildzināt balināšanas efektu var, mājās izmantojot baltinošu zobu pastu, lietojot balināšanas kapes, kā arī izvairoties no faktoriem, kas veicina zobu atkārtotu iekrāsošanos.

Balināšanu labāk uzticēt speciālistiem

Zobu balināšanai pieejami dažādi mājās lietojami komplekti un produkti, kas arī var sniegt labu rezultātu. Tomēr to lietošana prasa pacietību, precizitāti un laiku. Rezultāta iegūšana var aizņemt vairākas nedēļas. Balināt zobus klīnikā ir drošāk, efektīvāk un arī ātrāk, jo iespējams jau pāris stundās iegūt par vairākiem toņiem baltākus zobus. Speciālisti arī ir parūpējušies par visiem drošības pasākumiem un pirms tam novērtējuši mutes veselību kā piemērotu šai procedūrai.

Ja vēlaties balināt zobus ar šobrīd vienu no efektīvākajām un populārākajām metodēm, tad jums jādodas uz “Dr. Apines zobārstniecības klīniku”, kur tiek izmantota Philips Zoom! balināšanas sistēma. Tā ir profesionāla un īpaši saudzīga metode ar augstu efektivitāti. Rezultāts tiek iegūts ātri un saglabājas ļoti ilgi.


Vairāk par Philips Zoom! balināšanas sistēmu varat uzzināt piesakoties konsultācijai.