2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ārējās žalūzijas – gan ēnojumam, gan citām ērtībām

Ārējās žalūzijas – gan ēnojumam, gan citām ērtībām

Pirmā doma par to, ka telpām jāierīko žalūzijas, parasti rodas tad, kad nepieciešams veiksmīgs ēnojuma risinājums. Žalūzijas šajā ziņā ir ļoti efektīvas, kompaktas, ērti lietojamas un regulējamas atbilstoši saules intensitātei, kā arī vēlamajai ēnojuma pakāpei. Lai gan biežāk ierasts redzēt iekštelpu žalūzijas, arvien lielāku popularitāti iegūst tieši ārējās žalūzijas, kuras stiprina pie ēkas fasādes. Šādam risinājumam ir vairākas priekšrocības, jo konstrukcija sniedz ne tikai nepieciešamo ēnojumu, bet arī ietekmē citas ērtības gan konkrētajā telpā, gan ēkā kopumā.

Efektīva un ērta gaismas kontrole

Ārējās žalūzijas tāpat kā telpu iekšpusē stiprināmās žalūzijas spēj efektīvi bloķēt gaismas starus un nodrošināt ēnojumu vēlamajā pakāpē. Regulējot žalūziju pozīciju ar izvēlēto mehānismu, piemēram, pulti, aplikāciju vai pogu, jau pāris sekundēs žalūziju konstrukcija ieņem vajadzīgo pozīciju. Dienas laikā tas palīdz novērst saules gaismas traucējumu datora, TV un citiem ekrāniem. Tāpat arī vienmēr iespējams aptumšot telpu, lai atpūsos pēc darba nakts maiņā vai nodrošinātu komfortablu diendusu mazulim. Arī vasarā, kad gaišs ir diezgan ilgi, jebkurā brīdī var aptumšot telpu tieši tik daudz, cik nepieciešams jūsu komfortam un labsajūtai.

Vienmērīgs klimats telpās visu gadu

Viena no būtiskām ārējo žalūziju priekšrocībām ir spēja daudz efektīvāk bloķēt saules radīto karstumu, salīdzinot ar iekštelpu žalūzijām. Tas iespējams, pateicoties tam, ka žalūzijas atrodas pie ēkas fasādes un aizkavē karstuma viļņus jau tur, neļaujot sakarst stiklam, aizkariem un citām konstrukcijām, kas pēc tam kā baterijas silda arī telpu. Vasarā ar šādu ārējo žalūziju palīdzību var nodrošināt kondicionierim līdzvērtīgu komfortu un patīkamu mikroklimatu telpā. Kondicionieris var nelabvēlīgi ietekmēt veselību, kā arī tā uzturēšana prasa papildu izdevumus. Žalūziju gadījumā tas ir tikai vienreizējs ieguldījums. Pēc tam tās lieliski kalpo daudzus gadus un gādā, lai telpas pārmērīgi nesakarstu. Arī ziemā žalūzijām ir savas priekšrocības. Tās ir kā papildu barjera, kas aiztur siltuma zudumus caur stiklotajām konstrukcijām. Tādā veidā iespējams samazināt saimnieciskos izdevumus par telpu apsildi.

Papildu drošība un privātums

Ne mazāk nozīmīgs ieguvums no ārējām žalūzijām ir arī drošībai un privātumam. Tā ir samērā izturīga papildu barjera, kas piestiprināta ēkas vārīgākajos punktos – pie logiem un citām stiklotajām konstrukcijām. Tie parasti ir iekļūšanas ceļu, kurus izvēlas noziedznieki. Žalūzijas ir papildu šķērslis, kas var mudināt zagļus izvēlēties citu objektu, jo iekļūšanā šajā prasītu vairāk laika un klapatu. Protams, žalūzijas arī neļauj jebkuram garāmgājējam vai ziņkārīgajam ieskatīties telpās un traucēt ēkas iemītnieku mieru. Īpaši aktuāla šī problēma ir tiem, kuri dzīvo ēku pirmajos stāvos pašā ielas malā. Arī komercobjektos šādas ārējās žalūzijas ir efektīvs drošības papildinājums.

Gaumīgs dizaina risinājums ēkas fasādei

Daudzveidīgie žalūziju konstrukciju risinājumi, krāsas un izmēri ļauj piemeklēt labāko variantu ikvienai ēkai. Žalūzijas organiski iekļaujas kopējā arhitektūrā un papildina to ar mūsdienīgu un neuzkrītošu akcentu. Tās teicami izskatās gan privātmājai, gan biroju un sabiedriskām ēkām. Atliek tikai izvēlēties piemērotāko žalūziju veidu, kas garantēs vēlamo komfortu un būs ērti lietojamas. Piemēram, Venēcijas tipa žalūzijas īpaši labi izskatās uz modernu un mūsdienīgu ēku fasādēm, arī biroju un jauno projektu dzīvokļu ēkām. Bet RULLO žalūzijas var viegli pieskaņot jebkurai privātmājai, jo pieejams plašs audumu un krāsu klāsts.

Pasūtiet žalūzijas pie “RIPO International”

Mūsdienīgas un izturīgas žalūzijas, kas stiprināmas pie ēkas fasādes, ražo pašmāju uzņēmums “RIPO International”, kam ir jau vairāk nekā 20 gadu pieredze šajā jomā. Žalūzijas izgatavotas no augstas kvalitātes materiāliem, ir viegli montējamas, kā arī spēj izturēt nelabvēlīgus laika apstākļus. Klientiem tiek piedāvātas vairāku veidu ārējās žalūzijas:
  • Venēcijas žalūzijas;
  • RULLO žalūzijas;
  • markīzes;
  • pergolas.

Produkti pieejami dažādos izmēros un komplektācijās, lai apmierinātu katra klienta vēlmes un pielāgotos īpašuma specifikai. Pieejamas gan statiskas, gan regulējamas konstrukcijas ar izturīgām lamelēm un pamata konstrukcijām. Pieejama arī plaša krāsu un formu izvēle, lai varētu pieskaņot tās īpašuma arhitektūrai un saimnieka gaumei.


Vairāk par ārējām žalūzijām un to cenām uzzināsiet mājaslapā ripointernational.lv.