2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vīriešu kosmētika – ar ko tā atšķiras un kādus produktus izvēlēties?

Vīriešu kosmētika – ar ko tā atšķiras un kādus produktus izvēlēties?

Ja kādreiz kosmētika bija vārds, kas asociējās tikai ar sievietēm un viņām aktuālajiem skaistumkopšanas produktiem, tad šobrīd situācija jau ir krietni mainījusies. Veikalu plauktos redzama ne tikai kosmētika sievietēm, bet plašā klāstā pieejama arī vīriešu kosmētika. Kas tad īsti slēpjas aiz nosaukuma “vīriešu kosmētika”? Ar ko šie produkti atšķiras? Un ko no daudzveidīgā piedāvājuma vīrietim vēlams glabāt savā vannasistabas plauktiņā?

Vīriešu āda atšķiras un tai ir citas vajadzības

To, ka vīrieši atšķiras no sievietēm, mēs labi zinām. Šīs atšķirības ir ne tikai anatomiskas, bet daudz smalkākas. Vīriešiem ir atšķirīgs hormonālais fons, āda ir elastīgāka, taukaināka un blīvāka nekā sievietēm. Visas šīs nianses ir ļoti būtiskas, jo, tās izprotot, var radīt ādas kopšanas produktus, kas sniedz labu rezultātu tieši vīriešiem. Kosmētikas ražotāji arvien vairāk iedziļinās tajā, kāda ir vīriešu dzīvesveida specifika un ādas vajadzības, lai radītu kosmētiku, kas kungiem patīk gan tās konsistences, gan sniegtā rezultāta, gan aromāta ziņā. Vīrišķīgs vīrietis jau sen vairs nav skarbs vīrs ar vēja aprautu seju un raupjām rokām – šodien vīrišķība neizslēdz koptu ārieni un rūpes par sevi. To arī apliecina gan vīriešu kosmētikas klāsta paplašināšanās, gan augošais pieprasījums pēc šiem produktiem.

Pielāgoti produkti, kas ļauj parūpēties par sevi

Vēl viens būtisks aspekts, kāpēc ir lieliski, ka kosmētikas ražotāji arvien vairāk rada dažādas vīriešu produktu līnijas, ir tas, ka kungi var justies daudz brīvāk skaistumkopšanas produktu nodaļās. Viņiem vairs nav jājūtas neveikli, ka skatās uz sejas krēmiem un citiem produktiem, jo piedāvājumā ir tieši viņiem radīta kosmētika. Tas var piešķirt lielāku pārliecību, ka rūpēties par savu izskatu ir dabiski un nemaz nav nevīrišķīgi. Plašais kosmētikas piedāvājums var veicināt arī vīriešu interesi par skaistumkopšanas procedūrām, kas arī kādreiz viņiem šķita nevajadzīgas un nepiemērotas. Mūsdienās skaistumkopšanas speciālisti savu klientu lokā redz arvien vairāk kungu, kuri vēlas uzturēt labu izskatu un atbilstoši rūpēties par savu ādu.

Uzsvars uz ādas kopšanu un aizsardzību

Vīriešu kosmētika lielākoties balstīta viņu vajadzībām pielāgotos ādas kopšanas produktos ķermenim, sejai un rokām. Tie ir dažādi mazgāšanās līdzekļi, produkti sejas ādas attīrīšanai, serumi un sejas krēmi, kas novērš ādas nepilnības un aizkavē novecošanos. Lai gan vīrieši savu hormonālo atšķirību dēļ var priecāties gludu ādu ilgāk, arī viņus agrāk vai vēlāk piemeklē grumbiņas un krunciņas. Tāpēc arī vīriešu kosmētikas klāstā pieejami pretnovecošanās produkti, kas uzlabo ādas tonusu, izlīdzina un nostiprina to. Protams, vīriešu kosmētikas nodaļa nav iedomāja bez plaša dezodorantu klāsta, jo kungiem šajā ziņā nepieciešama daudz spēcīgāka aizsardzība nekā sievietēm.

Tāpat daudzu vīriešu problēmzona ir mati. Tie var agrīni izkrist, kļūt plānāki un neveselīgāki. Bieži vien vīrieši arī cīnās ar blaugznām un citām galvas ādas problēmām. Kungi par to kautrējas un ne vienmēr zina, ka var izvēlēties specializētus matu produktus, kuri palīdz cīnīties ar šīm problēmām – šampūni, balzami, serumi, kas veicina matu augšanu un atveseļo galvas ādu. Produktu piedāvājums ir tiešām plašs. 

Plaša izvēle skūšanās un bārdas produktiem

Protams, galveno vietu vīriešu kosmētikas klāstā ieņem skūšanās un bārdas kopšanas produkti. Sejas apmatojuma aprūpe ir vīriešiem labi zināma un ierasta procedūra, tāpēc šīs kosmētikas klāstā viņi orientējas daudz labāk. Te gan jāpiemin, ka laika gaitā pēcskūšanās un bārdas produktu klāsts arī ir ievērojami paplašinājies un attīstījies. Šobrīd sejas ādas kopšanai pieejams ne tikai pēc skūšanās losjons, bet arī citi lieliski produkti – krēmi, balzami, bārdas eļļas. Arī skūšanās līdzekļus var iegādāties katrai gaumei piemērotus – želejas, putas, krēmus un ziepes. Tas ļauj ikvienam vīrietim kopt un uzturēt savu sejas apmatojumu tieši tādu, kādu vēlas, izmantojot produktus, kas piemēroti viņa ādas tipam un vajadzībām.

Populāru zīmolu vīriešu kosmētika un skūšanās produkti plašā izvēlē pieejami douglas.lv.