2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kā izvēlēties ērtu un praktisku atzveltnes krēslu

Kā izvēlēties ērtu un praktisku atzveltnes krēslu

Atzveltnes krēsla izvēle var izrādīties daudz sarežģītāka, kā sākumā var šķist. Ja krēsls nāk komplektā ar dīvānu vai citām mēbelēm, tad viss ir vienkārši, bet ko darīt, ja krēslu vēlies iegādāties atsevišķi?

Ja tu plāno iegādāties jaunu atzveltnes krēslu, tad atceries, ka pirms krēsla iegādes ir jāpievērš uzmanība vairākiem aspektiem. Atzveltnes krēsli mūsdienās ir ļoti dažādi, un izvēle ir patiešām iespaidīga. Ikviens cilvēks pilnīgi noteikti var atrast savu ideālo krēslu, kas būs piemērots tavam esošajam telpas iekārtojumam. Kam tad īsti jāpievērš uzmanība?

Nosaki savu budžetu

Sākumā vēlams noteikt savu budžetu, jo tā būs vieglāk izvēlēties. Tā kā atzveltnes krēslu piedāvājums ir milzīgs, tad nosakot budžeta robežas, krēslu piedāvājums uzreiz būs mazāks. Šādi būs vieglāk izvēlēties, kā arī vēlāk nebūs pārsteigumu. Piemēram, ja ieraugi savu ideālo krēslu, bet vēlāk izrādās, ka tas ir pārāk dārgs, tad būs zināma vilšanās un būs jāsāk meklējumi no jauna. Ja noteiksi budžetu jau pašā sākumā, tad varēsi būt drošs, ka izvēlēto krēslu varēsi atļauties un nebūs jāmeklē no jauna.

Dizains, krāsa un materiāls

Atzveltnes krēslam ir harmoniski jāiekļaujas esošās telpas interjerā, tāpēc krāsai, dizainam un materiālam ir milzīga nozīme. Vispirms sāc ar iespējamās krāsas (vai krāsu) izvēli un tad apskati dažādu dizainu piedāvājumus, lai atrastu piemērotu krēslu.

Tomēr atceries, ka ne tikai pašai krāsai ir nozīme, bet arī krēsla materiālam. Piemēram, ja telpā ir auduma dīvāns, tad ādas atzveltnes krēsls varbūt nebūs tā labākā izvēle. Protams, daudz kas ir atkarīgs arī no telpas dizaina un tavām vēlmēm – nav obligāti jāizvēlas mēbeles, kas veidotas no viena materiāla, taču materiāliem jābūt pietiekami harmoniskiem un saskanīgiem. Pretējā gadījumā krēsls izskatīsies neiederīgs kopskatā pat, ja tā krāsa un dizains it kā atbilst telpas dizainam. Materiāla izvēlei ir arī praktiska nozīme, jo no tā ir atkarīga kopšana un tas, cik ilgi šis krēsls saglabās savu sākotnējo izskatu. Tas ir īpaši svarīgi, ja mājās ir mājdzīvnieki vai mazi bērni.

Atzveltnes krēsla izmēram ir nozīme

Neaizmirsti apskatīt sava noskatītā krēsla izmērus. Ja vēlies krēslu novietot salīdzinoši nelielā telpā, tad milzīgs atzveltnes krēsls nebūs tā labākā izvēle. Tas aizņems pārāk daudz vietas, telpā būs grūtāk un neērtāk pārvietoties, kā arī tas kļūs par centrālo objektu. Rūpīgi apskati noskatītā krēsla izmērus un veic mērījumus vairākas reizes, lai pārliecinātos, ka tas nebūs pārāk liels.

Attēla avots:
visualstock / Shutterstock.com