2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Klāt pavasaris - idejas aktīvām brīvdienām svaigā gaisā

Klāt pavasaris - idejas aktīvām brīvdienām svaigā gaisā

Klāt pavasaris – īstais laiks doties dabā baudīt pirmo saulīti! Svaigs gaiss un fiziskās aktivitātes nomierina, stiprina veselību un palīdz atjaunot spēkus, un īpaši svarīgi tas ir mūsdienās, kad lielāko daļu laika pavadām iekštelpās, veicot sēdošu darbu. Vai jau esat ieplānojis, ko darīt brīvdienās? Dodieties baudīt pavasari – lūk, pāris idejas aktīvām brīvdienām svaigā gaisā!

Pārgājiens

Kā zināms, ceļošana ārpus valsts šobrīd ir sarežģīta, tomēr arī tepat, Latvijā, ir daudz lielisku tūrisma iespēju. Pavasaris, kad mostas daba, ir lielisks laiks pārgājienam pa dabas takām, gar jūru vai ezeru, pa mežu.
Uzaiciniet draugus, sagatavojiet ērtāko apģērbu, siltu dzērienu un dodieties ceļā! Mūsdienās ir izveidoti arī dažādi ceļveži, kas var palīdzēt sagatavot pārgājiena maršrutu.

Izbrauciens ar velosipēdu

Ja pārgājiens nav Jūsu iecienītākā aktivitāte, to varat aizstāt ar velosipēda izbraucienu – tādā veidā varēsiet tikt tālāk, līdz ar to apskatīt vairāk. Ja Jums nav personīgā velosipēda, ņemiet vērā, ka mūsdienās pastāv arī tāda iespēja kā velosipēdu noma.
Turklāt, lai arī varētu likties pavisam mierīga aktivitāte, izbrauciens ar velosipēdu patiesībā ir lielisks fiziskais treniņš, kas palīdz izkustināt visas ķermeņa daļas.

Šķēršļu takas apmeklējums

Ja vēlaties brīvdienās kārtīgi izkustēties, apmeklējiet kādu no šķēršļu takām – pastaigājieties pa baskāju taku, ložņājiet starp koku galotnēm, nobrauciet pa trosi un kāpelējiet pa dažādiem elementiem! Šķēršļu taka palīdzēs pārbaudīt Jūsu veiklību un nostiprināt koordinācijas prasmes.

Izjāde ar zirgu

Tiem, kas vēlas brīvdienas pavadīt aktīvi, taču tajā pašā laikā relaksēties, varētu patikt izjāde ar zirgu (apskatīt piedāvājumus). Saskarsme ar zirgu rada daudz pozitīvu emociju, turklāt labvēlīgi ietekmē ne tikai garīgo, bet arī fizisko veselību –  palīdz stiprināt ķermeņa muskulatūru, īpaši vēdera un muguras muskuļus, uzlabo muskuļu tonusu, palīdz attīstīt līdzsvaru un koordināciju.
Izjādes ar zirgiem piemērotas gan maziem, gan lieliem, gan iesācējiem, gan profesionāļiem, un izjādes laikā varat izbaudīt arī dabas šarmu.

Geokačings jeb slēpņošana

Geokačings jeb slēpņošana ir ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē iecienīta GPS spēle, kuras mērķis ir atrast citu spēlētāju apslēptos ''dārgumus'', sekojot norādītajām koordinātām. Šie ''dārgumi'' var būt itin jebkas, turklāt, atrodot citu spēlētāju apslēptos ''dārgumus'', obligāti jānoliek kaut kas to vietā, ko varēs atrast kāds cits spēlētājs.
Latvijā ir ļoti daudz šādu vietu, kur varat apmainīties ''dārgumiem'' – viss, kas nepieciešams, lai dotos geokačingā, ir labs garastāvoklis, azarts un viedtālrunis, lai atvērtu mājas lapu geocaching.com un iegūtu koordinātas.

Lidojums ar gaisa balonu

Ja vēlaties brīvdienās smelties adrenalīna devu, izbaudiet lidojumu ar gaisa balonu! Šī aktivitāte sniedz iespēju izbaudīt elpu aizraujošus skatus no putna lidojuma uz dabas ainavām un gūt neaizmirstamas emocijas. Šī ir īpaša aktivitāte, ko cilvēki nemēdz piedzīvot ikdienā, tādēļ rūpīgi izvēlieties lidojuma vietu –brīnišķīgs lidojums ar gaisa balonu pavisam noteikti izdosies virs gleznainās Siguldas, vēsturiskajām Cēsīm, karaliskās Jelgavas un šarmantā Tukuma.

Izbrauciens ar laivu

Pirmā pavasara saulīte nozīmē, ka mostas arī ūdenstilpes – viena no populārākajām aktīvās atpūtas iespējām ir laivošana. Latvijā ir daudz un dažādi tūrisma maršruti laivošanai, kur var laivot ar kanoe, ar piepūšamo laivu un pat ar plostu vienu vai vairākas dienas. Arī šeit viens no svarīgākajiem aspektiem ir maršruts – elpu aizraujošus dabas skatus ļauj izbaudīt Gauja, Salaca un Abava.
Izbaudiet pavasari kopā ar Gribuatpusties.lv, kur šie un citi aktīvās atpūtas piedāvājumi pieejami plašā izvēlē ikvienai gaumei. Lai jaukas brīvdienas!