2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Grīdas segums virtuvē - Kā izvēlēties piemērotāko?

Grīdas segums virtuvē - Kā izvēlēties piemērotāko?

Lai arī grīdas seguma izvēle ir atbildīgs uzdevums ikvienā telpā, virtuvē tas jāizvēlas īpaši rūpīgi, jo šī ir tā telpa, kur grīda pastiprināti pakļauta mitruma un karstuma ietekmei. Kāds grīdas segums būs piemērotākais virtuvē? Par to vairāk turpinājumā.

Uz jautājumu, kurš ir labākais risinājums virtuvei, viennozīmīgas atbildes nav, jo jāņem vērā mājokļa iemītnieku individuālās vajadzības un gaume. Tādēļ, pirms apskatīt, kādi grīdas segumi ir pieejami, būtu jāizvērtē ikdienas paradumi, mājokļa projekts un citas būtiskas nianses.

Tā, piemēram, ja virtuve tiek izmantota reti, piemērotu grīdas segumu klāsts būs daudz plašāks, jo nebūs tik daudz jādomā par praktiskumu. Savukārt, ja ēst gatavošana ir sirdslieta, tad svarīgi izvēlēties viegli kopjamu grīdas segumu, kas lieliski kalpos arī ilgtermiņā.

Arī telpu plānojumam ir nozīme - piemēram, ja virtuve ir savienota ar istabu, tad labāk izskatīsies vienots grīdas segums visā telpā.

Populārākās izvēles

Lai arī grīdas seguma izvēle virtuvei ir individuāli vērtējams jautājums, tomēr ir daži TOP risinājumi, kas tiek izmantoti visbiežāk:
  • Flīzes - Šis ir viens no populārākajiem risinājumiem. Tās ir viegli kopjamas un mitrumizturīgas. Kā mīnusu var minēt to, ka flīžu grīda vienmēr būs vēsa;
  • Lamināts - Arvien vairāk virtuvēs tiek izmantots arī lamināts. Labas kvalitātes lamināts ir noturīgs pret traipiem, viegli kopjams, izturīgs pret nodilumu un mitrumu. Būtiski ir arī tas, ka lamināts pieejams dažādos toņos un dizainos, kā arī ir viegli ieklājams;
  • Vinila grīdas - Virtuvēs lieliski iederas arī vinila grīdas, kas līdzinās linolejam. Tas ir praktisks un gaumīgs risinājums, turklāt pieejamas plašā dizainu un krāsu izvēlē.

Plašu grīdas segumu klāstu un ieteikumus labāko risinājumu izvēlē atradīsiet pie Reaton - https://interior.reaton.lv/. Tur var atrast ne tikai jau pieminētos materiālus, bet arī citas iecienītas lietas pārējām mājokļa telpām - piemēram, parketu un mīkstos grīdas segumus. Zinošie uzņēmuma speciālisti palīdzēs Jums veikt labāko izvēli, lai virtuve pilnībā atbilstu Jūsu vajadzībām un prasībām!