2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Durvju izvēle mājoklim: Ko ņemt vērā?

Durvju izvēle mājoklim: Ko ņemt vērā?

Kā izvēlēties drošas un kvalitatīvas durvis savam mājoklim? Gan ārdurvju, gan iekšdurvju piedāvājums ir tik daudzveidīgs, ka tajā var viegli apjukt. Kam pievērst uzmanību, izvēloties durvis? Par to vairāk turpinājumā.

Ārdurvju izvēle

Svarīgākais kritērijs - ārdurvīm jābūt drošām!

Viens no labākajiem variantiem ir metāla durvis. Tās ir izturīgas un mazāk pakļaujas deformācijām. Izvēloties šo risinājumu, svarīgi pārliecināties, ka durvis ir pietiekami biezas - tām jābūt ne plānākām par 1,5 - 2 mm. Pretējā gadījumā ārdurvis nevar uzskatīt par drošām.

Metāla durvis tiek iedalītas vairākās klasēs - atkarībā no to mehāniskās izturības. Par drošāko un izturīgāko izvēli tiek uzskatītas no liektiem metāla profiliem izgatavotas durvis. Tāpat liela nozīme ir eņģu konstrukcijai un diametram.

Populārs risinājums ir arī ārdurvis no koka. Tomēr šajā gadījumā ir svarīgi, lai durvis būtu apstrādātas ar speciāliem koksnes aizsardzības līdzekļiem.

Izvēloties ārdurvis, vispirms jāizvērtē drošības aspekts, bet noteikti nevajadzētu aizmirst arī par dizainu, jo ārdurvis ir mājas vizītkarte.

Iekšdurvju izvēle

Lai arī iekšdurvju izvēlē drošības aspekts nav tik būtisks, tomēr ir svarīgi, lai durvis būtu izturīgas un kvalitatīvas.

Materiālu izvēle ir plaša - iekšdurvis var būt izgatavotas no ekofiniera, masīvkoka, PVC, kā arī no stikla. Noteikti jāizvērtē dizains, lai durvis būtu saskaņotas ar telpas iekārtojumu. Izvēloties iekšdurvis, pievērsiet uzmanību arī tam, kādā virzienā tās atveras - uz iekšpusi vai ārpusi. Mūsdienīgs un praktisks risinājums ir bīdāmās durvis, kas neaizņem daudz vietas, ir drošākas maziem bērniem, turklāt tās nevar ietekmēt caurvējš.

Izvēloties gan ārdurvis, gan iekšdurvis, ļoti svarīgi veikt atbilstošus mērījumus – jāizmēra nepieciešamo durvju platumu un augstumu, kā arī sienas biezumu. Ja nav pārliecības par mērījumu precizitāti, vaicājiet padomu speciālistam.

Ja ir aktuāla durvju izvēle, ieskatieties uzņēmuma M-Lux piedāvājumā, lai atrastu savām vajadzībām atbilstošu risinājumu - kvalitatīvas, augstākajiem standartiem atbilstošas iekšdurvis un ārdurvis. Piedāvājumā arī durvju montāža un serviss. Plašāku informāciju un noderīgus padomus durvju izvēlē meklējiet uzņēmuma interneta vietnē www.m-lux.lv.