2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Paneļi saules enerģijai ar izdevīgiem nosacījumiem

Paneļi saules enerģijai ar izdevīgiem nosacījumiem


Satraukums par elektroenerģijas izmaksu straujo kāpumu ir saprotams un pamatots, jo prognozēt nav iespējams pat tuvākajā nākotnē gaidāmos pavērsienus. Tāpēc ir tikai loģiski, ka patērētāji un it īpaši uzņēmēji, kuriem ir liels elektrības patēriņš, joprojām aktīvi meklē saprātīgākos risinājumus gan šodienai, gan rītdienai. Un joprojām paneļi saules enerģijai ir tas variants, pie kura uzņēmumi atgriežas, izvērtējot dažādas iespējamās opcijas. 

Būtiskākās saules paneļu priekšrocības

Par to, kādas priekšrocības nodrošina paneļi saules enerģijai, nu jau, šķiet, zina ikviens, jo tik strauji interese par šo risinājumu, kā tas ir pēdējā gada laikā, nav kāpusi nekad. Tomēr nenāks par sliktu to uzsvērt vēlreiz, jo galu galā šo elektroenerģijas iegūšanas modeli redzam kā vienu no būtiskākajiem pārskatāmā nākotnē. 
  • Protams, primāri saules paneļi sevi pieteikuši kā videi draudzīgs un zaļš elektroenerģijas iegūšanas veids, kas var palīdzēt efektīvi risināt klimata problēmas, samazinot atkarību no neatjaunīgiem resursiem un arī samazinot CO2 izmešu daudzumu, kas ir viens no nevēlamo klimata pārmaiņu izraisītājiem. 
  • Tomēr esošajos ģeopolitiskajos un ekonomiskajos apstākļos par vienu no būtiskākajām saules paneļu priekšrocībām ir izvirzījusies uzticamība un vismaz daļēja neatkarība no kopējā energotīkla un energopolitikas, cenu svārstībām un straujā pieauguma biržā. Tieši tādēļ šobrīd vairums jauno klientu izdara izvēli par labu saules paneļu uzstādīšanai.

Kā ierīkot paneļus, ja nav brīvu naudas līdzekļu?

Pat tad, ja pārliecība par to, ka jāuzstāda uzņēmuma telpām vai ražotnei paneļi saules, ir skaidra un nobriedusi, mazie un vidējie, kā arī reizēm pat lielāki uzņēmumi nereti sastopas ar situāciju, kad nevar atļauties uzreiz ieguldīt vajadzīgo naudas apjomu šāda projekta realizācijai. Šobrīd finansiālais spiediens uz biznesu nāk no dažādām pusēm. Tas nav tikai komunālo izmaksu pieaugums, tāpēc var būt grūti sabalansēt šos nepieciešamos ieguldījumus. Vai šādā gadījumā atteikties no projekta? Gaidīt, kamēr uzņēmuma budžetā būs nepieciešamie naudas līdzekļi?

Nē, ir vēl citi varianti. Piemēram, uzņēmums var izpētīt pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu un koncentrēties uz tiem, kuri piedāvā elastīgus saules paneļu ierīkošanas un uzstādīšanas risinājumus. Šobrīd vilcināties ar energotaupības un optimizēšanas jautājumiem ir netālredzīgi, tāpēc jāmeklē varianti, kā šo soli spert pēc iespējas ātrāk. 

Viens no uzticamiem un pieredzējušiem saules paneļu ierīkošanas uzņēmumiem, kurš nodrošina arī elastīgus sadarbības modeļus, ir “Ignitis Latvija”. Klienti var izvēlēties, norēķināties par pakalpojumu pilnībā vai izmantot izpirkumnomas sadarbības modeli, kura ietvaros saules staciju par saviem līdzekļiem ierīko pakalpojuma sniedzējs. Tālāk līguma ietvaros klients norēķinās par saražoto saules elektroenerģiju, bet stacija klienta īpašuma pāriet, kad nomaksāta visa darījuma summa.

Kāpēc izvēlēties sadarbību ar “Ignitis Latvija”?

Uzņēmums “Ignitis Latvija” jau daudzus gadus darbojas enerģētikas jomā un sniedz pakalpojumus biznesa klientiem Latvijā. Viens no piedāvājumiem ir saules elektrostacijas projekta izstrāde un ierīkošana atbilstoši klienta vajadzībām un iespējām. Viena no galvenajām “Ignitis Latvija” priekšrocībām ir daudzu gadu pieredze šajā jomā. Tas nav uzņēmums, kurš savu darbību uzsācis tikai tagad, cerot iegūt ātru peļņu, pateicoties lielajai interesei par saules paneļiem. Uzņēmums savas zināšanas un pieredzei ir krājis gadiem un nostiprinājis neskaitāmos projektos, kas veiksmīgi realizēti, izveidojot klientiem tieši viņu patēriņa specifikai pielāgotas solārās stacijas.

Atbildot uz uzdoto jautājumu, kāpēc sadarbībai izvēlēties tieši “Ignitis Latvija”, ļoti būtiski ir pieminēt arī aspektu, kas esošajos apstākļos ieguvis vēl lielāku nozīmi – tā ir individuāla pieeja katra klienta vajadzībām. Uzņēmuma speciālisti katrai sadarbībai pievēršas ar rūpību, iedziļinās situācijā, izvērtē apstākļus un vajadzības, lai varētu piedāvāt nevis dārgāko vai lielāko projektu, bet gan klientam atbilstošāko. Uzņēmējdarbības jomu ir ļoti daudz, tāpēc atšķiras arī patēriņa paradumi. Tāpat jāņem vērā īpašuma specifika, lokācija un daudzi citi aspekti. “Ignitis Latvija” eksperti to visu paveic ātri, kvalitatīvi un arī nokārto visas formalitātes ar uzraugošajām iestādēm, lai klientam nevajadzētu par to lauzīt galvu. 

Vairāk par to, kā izdevīgi uzstādīt paneļus saules enerģijai, uzzināsiet ignitis.lv.