2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Mīti un patiesības par ziemas riepām

Mīti un patiesības par ziemas riepām

Ziemai tuvojoties, autovadītājiem jāizdara izvēle par to, kādas riepas tiks uzstādītas gada aukstajos mēnešos. Ziemas riepas tiek iedalītas četrās kategorijās - riepas ar radzēm, mīkstā sastāva riepas, cietā sastāva riepas un vissezonas riepas.

Nevajag uztraukties, ja iepriekš nav bijusi saskare ar riepu izvēli un montāžu, jo riepu servisa ‘’MMK Riepu Serviss’’ darbinieki noteikti neskoposies ar padomu. Tā pat šeit Jūs iepazīstinās ar dažāda veida informāciju, kas ir lietderīga jebkuram auto vadītājam, ja runa ir par drošību uz ceļiem un to, kā to ietekmē tieši pareizi vai nepareizi izvēlētas automašīnas riepas.

Biežākās aplamības

Ir dažādi mīti un patiesības, kas klejo autovadītāju vidū, kas, savukārt, rada jaunus mītus un patiesības par visu, kas saistīts ar riepām. Patiesībā, izvēloties un mainot riepas, ir jāpievērš uzmanība tikai dažiem kritērijiem. Piemēram, ir maldīgi uzskatīt, ka ražotājs uz riepas norādīs bremzēšanas ceļu uz sniegota ceļa, jo tas ir individuāls rādījums.

Vislabāk izvēlēties jaunas ziemas riepas, nekā iegādāties lietotas. Pat Ķīnā ražotas un salīdzinoši lētas ziemas riepas būs kvalitatīvākas par desmit gadus vecām lietotām ziemas riepām, kas pirktas "no rokas". Tā pat, vēlams sekot līdzi regulāri protektora biezumam, jo likumā noteiktie četri milimetri ir pats minimums un policijas reida laikā var nākties skaidroties, ja tas būs mazāks.
Vislabāk riepas iegādāties profesionālos riepu centros, kuros strādā profesionāļi un katram klientam tiek piemeklēta profesionāla pieeja.

Kas atbilst patiesībai?

Ne viss ir tik melns kā to mālē, tādēļ daļa informācijas par riepu maiņu ir patiesa.
  • Lai izvairītos no problēmām, riepas jāiegādājas servisos, kas nodrošina arī to montāžu;
  • Nav vajadzības eksperimentēt ar riepu izmēru. Auto būvinženieru noteiktais riepu izmērs ir vienīgais un īstais;
  • Riepas ir viens no galvenajiem drošības elementiem jebkurā automašīnā.
Izvēloties jaunu ziemas riepu iegādi ‘’MMK Riepu Serviss’’, nodrošināt vislabākās rūpes savam auto! Uzzināt vairāk par riepām un pakalpojumu klāstu var www.mmkserviss.lv.