2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kā dzīvot aukstumā un neslimot?


Vēsie gada laiki ir  sākušies. Diena ar vien īsāka, bet laika apstākļi pasliktinās. Kā parūpēties par savu veselību, lai mazāk slimotu un būt laba emocionālā veselība? Stāsta medicīnas centra Katarse administratīva vadītāja Signe Grīslīte.

Imunitātei un elpceļu veselībai

Vēls rudens un ziemas periods asociējas ar tādām slimībām kā iesnas, angīna un klepus. Visas šīs saslimšanas ir saistītas ar augšējo elpceļu veselības traucējumiem, ko izraisa sliektie laikapstākļi un saskarsme ar gaisā esošajiem mikrobiem. Stiprinot lokālo un kopējo imunitāti, no šīm problēmām var atbrīvoties vai mazināt to izraisīto slikto pašsajūtu.

Viena no efektīvām profilakses un ārstēšanas metodēm ir Haloterapija jeb Sāls istaba. Procedūras laikā cilvēks ieelpo ar sāls joniem piesātinātu gaisu, kas tiek izdalīts no specializētas iekārtas. Sāls joni labvēlīgi iedarbojas uz elpceļu gļotādu, to mitrinot, nomierinot un dezinficējot, iznīcinot uz gļotādas esošos kaitīgos mikroorganismus – baktērijas un sēnītes. Negatīvie sāls joni, kas ir zinātniski pierādīts, ļoti labvēlīgi ietekmē cilvēka nervu sistēmu, uzlabojot kognitīvās spējas un atmiņu. Joniem ir psihi stabilizējoša iedarbība.

Sāls terapija ir dabīga un efektīva terapeitiskā metode, kas piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem, veselības stiprināšanai un ārstēšanai bez medikamentu lietošanas.
Sāls terapija nozīmīga saaukstēšanās slimību profilaksei un agrīnas stadijas ārstēšanai, klepus simptomu mazināšanai, pēc Covid-19 nepārejoša klepus profilaksei, imūnās sistēmas stiprināšanai, bronhiālās astmas profilaksei, nervu sistēmas relaksācijai un stiprināšanai.

Medicīnas centrā KATARSE Sāls istaba pieejama katru darba dienu un  sestdienās pēc iepriekšēja pieraksta Jums ērtā laikā.

Nervu un ķermeņa veselībai

Sen zināms fakts- daudzas slimības sākas no nerviem. Ir zinātniski pierādīts, ka stress izraisa un pastiprina iekaisumi un pasliktina imunitāti, kas ir tik ļoti būtiska  augstajos gada mēnešos. Zemūdens masāža ir viena no ūdens ārstniecības metodēm, kuras laikā tiek izmantotas dažādas intensitātes tekoša ūdens strūklas un masāžas iedarbība uz cilvēka ķermeni.

Ūdens procedūras pielieto, lai ne tikai stiprinātu imūnsistēmu, bet arī  izmanto kā papildmetodi dažādu slimību ārstēšanai. Hidroterapija jeb ūdensdziedniecība, tiek pielietota sāpju mazināšanai un slimību ārstēšanai.
Procedūras ilgums 20 – 30 minūtes. Parasti to  pielieto balsta – kustību aparātu slimību un traumu gadījumā, nervu sistēmas, neirīta, radikulīta, smadzeņu asinsrites traucējumu gadījumā, vielmaiņas traucējumu gadījujos, aptaukošanās gadījumā, sirds asinsvadu saslimšanas gadījumā, sporta slodžu izraisītu muskuļu sāpju gadījumā, kosmētiskā nolūkā, celulīta ārstēšanā.

Zemūdens masāža ārstē mugurkaula spondilozi, balsta-kustību aparāta slimības, locītavu  saslimšanas un traumas, novērš hronisku nogurumu un izdegšanas sindromu, ārstē vielmaiņas traucējumus, aptaukošanos, ārstē sirds-asinsvadu un iekšķīgo orgānu slimības, mazina muskuļu sasprindzinājumu, uzlabo ādas apasiņošanu un ādas muskuļu tonusu, samazina arteriālo asinsspiedienu, pozitīvi ietekmē limfātisko sistēmu un limfas cirkulāciju organismā, sekmē šlakvielu izvadi, normalizē iekšējo orgānu darbību, samazina sāpes un spazmas, uzlabo sekrēcijas funkcijas, veicina sviedru un tauku dziedzeru darbību, mīkstina rētaudus pēc operācijām un mīksto audu traumām.
Medicīnas centrā KATARSE zemūdens masāža pieejama ceturtdienās. Ļoti lielā pieprasījuma dēļ, lūgums pierakstīties uz to laicīgi, lai garantēt sev vietu un saņemtu pilnu procedūru kursu.

Protams, medicīnas centrā KATARSE pieejama arī ārstnieciskā masāža, ko veic sertificēta ārstniecības persona. Ārstnieciskā masāža ir viena no efektīvākajām labsajūtas procedūrām, kas sastāv no manuālas iedarbības uz dažādām ķermeņa daļām. Masāža ārstnieciskos nolūkos ir izmantota tūkstošiem gadu, gan slimību ārstēšanai, gan  atveseļošanās procesam pēc traumām. Šādai terapijai praktiski nav kontrindikāciju un blakusparādību, tā ir nesāpīga un neprasa ķīmisko vielu lietošanu, kas var negatīvi ietekmēt ķermeni kopumā. 

Ķermeņa masāžu veic gan skaistumkopšanas nolūkos, gan kā ārstniecības procedūru kādas veselības problēmas novēršanai vai tās mazināšanai.
Medicīnas centrā KATARSE praktiski pabeigts medicīnas mēbeļu nomaiņas process. Masāžai tiek izmantots  jauns profesionās rehabilitācijas galds, kas garantē pacientam maksimālo komfortu procedūras laikā. 

Pieraksts uz procedūrām pa telefonu 23304445 vai personīgi Brīvības iela 169/171, Jēkabpils.

Ārstniecības iestādes kods: 110000050

Atstājiet komentāru