2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Gada lielākās izpārdošanas ieteikumi

Gada lielākās izpārdošanas ieteikumi

  • 22 novembris 2022 --

Melnā piektdiena ir izpārdošana, kas notiek piektdienā pēc Pateicības dienas, un šogad tā iekrīt 25. novembrī. Tomēr virkne tirgotāju jau vairākas nedēļas pirms Melnās piektdienas piedāvā īpaši izdevīgus piedāvājumus dažādām precēm. Melnā piektdiena ir lielisks brīdis, lai sarūpētu dāvanas svētku sezonai, iegādātos sen kāroto vai izmantotu izdevību nopirkt preces lētāk.

Kas tas īsti ir?


Melnā piektdiena ir izpārdošana novembra beigās, kurā liela daļa tirgotāju un uzņēmēju piedāvā iespaidīgas atlaides savām precēm un pakalpojumiem. Tradicionāli Melnā piektdiena saistās ar Amerikas Savienotajām Valstīm, kur meklējami iespaidīgās izpārdošanu dienas pirmsākumi.

Lai gan mūsdienās piedāvājumi tiešsaistē ir tik pat iespaidīgi kā veikalos, un daudzi izvēlas iepirkties interneta veikalos, agrāk aina bija krietni atšķirīga. Pirms pāris desmitiem gadu Melnās piektdienas laikā pircēji gāja tikai uz lielveikaliem, un tā bija patiešām traka diena ikvienam tirgotājam. Savukārt šobrīd saskaņā ar jaunāko e-komercijas statistiku varam secināt, ka lielākā daļa Melnās piektdienas darījumu notiks tiešsaistē.

Padomi, kā iepirkties efektīvi

Lai iepirkšanās noritētu pēc iespējas veiksmīgāk, ir nepieciešams pilnvērtīgi un kārtīgi sagatavoties. Esam sagatavojuši vairākus padomus, kas palīdzēs neapjukt plašajā piedāvājumu klāstā, kā arī palīdzēs atrast labākās cenas.

1. Nosakiet budžetu. Pašlaik mēs piedzīvojam patiešām smagu ekonomisko situāciju visā pasaulē, kas vēl vairāk palielina nepieciešamību sastādīt budžetu un to ievērot ne tikai Melnās piektdienas laikā, bet arī veicot jebkuru pirkumu. Pirmais solis ir reālistiski noteikt, cik daudz naudas varat atļauties tērēt. Pēc tam jūs varat sākt domāt par lietām, kas jums patiešām ir jāiegādājas. Melnā piektdiena ir lielisks laiks svētku dāvanu iegādei, taču tas ir arī piemērots brīdis, lai iegādātos preces mājai un izmantotu iespaidīgas atlaides. Kad esat iestatījis budžetu, varat pievērsties iepirkumu saraksta izveidošanai.

2. Izveidojiet sarakstu! Ir ļoti viegli apjukt plašajā piedāvājumā un iegādāties preces tikai tāpēc, ka tām ir lieliska cena un liela atlaide. Izveidojiet sarakstu un pieturieties pie tā. Apsveriet, kuras preces jums ir nepieciešamas, un mēģiniet atturēties no spontāniem pirkumiem. Starp populārākajām precēm, ko cilvēki iegādājas Melnās piektdienas laikā, ierindojas adventes kalendārs 2022, dažāda veida elektropreces un rotaļlietas.

3. Izpētiet preces cenas pirms izpārdošanas! Izpētiet preču cenas pirms Melnās piektdienas izpārdošana ir sākusies. Ir svarīgi saprast, cik liela atlaide reāli tiek piedāvāta, jo, būsim godīgi, daudz kompānijas melno piektdienu izmanto mārketinga nolūkos, un dažreiz precei cena tiek “mākslīgi” pacelta, lai varētu piešķirt lielāku atlaidi. Tāpēc, lai izvairītos no neizdevīgiem pirkumiem, izpētiet cenas tām precēm, kuras vēlēsieties iegādāties, lai ir iespēja salīdzināt.

4. Sekojiet saviem iecienītākajiem tirgotājiem sociālajos tīklos! Sociālie tīkli ir vieta, kur iespējams uzzināt visus jaunumus un aktualitātes visātrāk. Melnās piektdienas izpārdošanas laikā kompānijas bieži vien saviem sekotājiem piedāvā dažādas akcijas un īpašus kuponus. Tāpēc, ja vēl nesekojat savām iecienītākajām kompānijām sociālajos tīklos, šis ir īstais brīdis, lai to sāktu darīt.

5. Esiet reālistisks! Mēs visi vēlamies ietaupīt naudu, pērkot dažāda veida tehniku, tāpēc nav pārsteidzoši, ka tā ir viena no lielākajām preču grupām, kas tiek pirkta Melnās piektdienas izpārdošanas laikā. Bet, pērkot tehniku, jums jābūt gudram un reālistiskam. Pirmkārt, izlemiet, kas jums patiesībā ir vajadzīgs. Vai jums tiešām ir nepieciešams jaunākais modelis? Otrkārt, izsveriet, vai noskatītā prece jums tiešām ir nepieciešama, vai arī vēlaties to iegādāties tikai lieliskās cenas dēļ ?

Lai gada lielākā izpārdošana noritētu veiksmīgi, pārliecinieties, ka esat sagatvojies tai pienācīgi. Nosakiet budžetu, sastādiet sarakstu un centieties atturēties no spontāniem pirkumiem, iegādājoties preces, kuras jums patiesībā nav vajadzīgas.