2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Kā izvēlēties kafijas aparātu?

Kā izvēlēties kafijas aparātu?

Šobrīd, kad kafijas aparāti pieejami plašā izvēlē, ir grūti izvēlēties prasībām atbilstošu ierīci. Lai saprastu, kuram risinājumam dot priekšroku, jāizvērtē daži svarīgi aspekti. Par tiem vairāk raksta turpinājumā.

Kafijas automāta veids

Svarīgs kritērijs ir kafijas automāta veids.
  • Populāra izvēle ir kapsulu kafijas aparāti. Daudzi kafijas mīļotāji tos izvēlas tieši ērtību dēļ, jo dzēriena pagatavošanai tiek izmantotas kapsulas, un katra no tām satur tieši vienai porcijai nepieciešamo kafijas daudzumu. Tas garantē, ka vienmēr varēsiet baudīt gardu kafiju, turklāt kapsulu kafijas automāts ir praktisks, jo izlietoto kafijas kapsulu vienkārši jāizmet. Jāpiebilst arī tas, ka nopērkamas dažāda veida kapsulas dažādu dzērienu pagatavošanai. Tā ir laba izvēle mājai vai nelielam birojam, tikai jārēķinās, ka kafijas kapsulas ir salīdzinoši dārgas;
  • Otra iecienīta izvēle ir Espresso kafijas automāts. Jāatzīmē, ka šie kafijas aparāti ļauj pagatavot ne tikai stipru Espresso, bet arī citus kafijas veidus. Pieejami gan automātiskie, gan pusautomātiskie kafijas automāti - izvēle atkarīga no gaumes un tā, cik daudz laika vēlaties veltīt kafijas pagatavošanai.

Lai arī kādam kafijas automātam dotu priekšroku, tā ir iespēja izbaudīt garšīgu, restorāna cienīgu kafiju mājās vai darba vietā. Zinot iecienīto kafijas veidu un baudīšanas ieradumus, būs vienkāršāk izvēlēties īsto kafijas automātu.

Ierīces jauda un citi svarīgi parametri

Izvēloties kafijas automātu, pievērsiet uzmanību arī tā jaudai. No tās atkarīgs gan laiks, kas vajadzīgs dzēriena pagatavošanai, gan arī kafijas stiprums. Ja ierīce vajadzīga mājai vai mazam birojam, tās optimālā jauda varētu būt 1000 - 1500 W.

Tāpat uzmanība jāpievērš arī tam, cik daudz kafijas iespējams pagatavot vienā ciklā. Kapsulu kafijas aparāti paredzēti divu līdz trīs dzēriena porciju pagatavošanai, kamēr citi automāti, atkarībā no to veida un modeļa, vienā reizē var pagatavot kafiju sešām vai pat vairāk personām.

Ja ir pienācis laiks iegādāties jaunu kafijas automātu, ieskatieties www.kafijaspasaule.lv, kur atradīsiet plašu kafijas aparātu piedāvājumu. Kafijas Pasaule - viss, kas vajadzīgs gardas kafijas pagatavošanai!