2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Rūpējies par savas sirds veselību!

Rūpējies par savas sirds veselību!

Cilvēki mēdz sūdzēties par ilgstošu pārslodzi un stresu, kā sekas bieži vien ir ne tikai paaugstināts asinsspiediens, bet arī holesterīna un cukura līmenis asinīs, viss šis var liecināt par sirds saslimšanu. Sirds un asinsvadu slimības kļūst arvien plašāk izplatītas, tās skar arvien jaunāka gadagājuma cilvēkus.

Ārsts, kas sniedz primāro pacientu konsultēšanu, ja rodas aizdomas par dažādām sirds saslimšanām, ir kardiologs. Dodoties pirmajā vizītē pie kardiologa, ārsts detalizēti iztaujās Jūs par esošajām veselības problēmām un veiks pilnu medicīnisko pārbaudi. Pirmajā pieņemšanā kardiologs veic provizorisku diagnostiku un nosaka nepieciešamo papildu diagnostikas apjomu, taču akūtu slimību ārstēšana būtu jāuzsāk nekavējoties, tādēļ ārsts nozīmēs tieši Jums piemērotāko terapiju. Elektrokardiogrammas (EKG) visbiežāk veic pacientiem ar sāpēm krūtīs, ar iepriekš pārslimotām sirds slimībām vai ar aizdomām par sirds saslimšanu. EKG tiek veikta arī pacientiem ar aizdomām par sirds ritma traucējumiem, palielinātu asinsspiedienu un sirds mazspēju. Šo izmeklējumu ārsts veiks jau vizītes laikā, lai nepieciešamības gadījumā ātrāk uzsāktu nepieciešamo terapiju vai nosūtītu tālāk uz papildus izmeklējumiem. 

Savukārt holtera monitorēšanas metode ir katram cilvēkam rekomendēta vismaz reizi dzīvē, lai detalizēti izpētītu sirds īsto stāvokli un pie nepieciešamas uzsāktu ārstēšanu. Holtera monitorēšana ir pamata sirds diagnostikas metode, kurai nav kontrindikāciju un kura neietekmē cilvēka organismu, kas padara to par viegli pieejamu un piemērotu visu kategoriju pacientiem. Reģionālajā medicīnas centrā KATARSE Holtera monitorēšana ir pieejama 24 un 48 h pierakstam.  Holtera pierakstu izvērtēs zinoši speciālisti. Kā arī pēc pieraksta ārstējošais ārsts iegūs visu nepieciešamo informāciju par pacienta sirdsdarbības ritma izmaiņām un traucējumiem, kā rezultātā varēs pielāgot ārstēšanu un medikamentozo terapiju. 

Reģionālajā medicīnas centrā KATARSE ir iespēja saņemt kardiologa konsultāciju,  veikt EKG ar mūsdienīgu digitālo aparatūru – šis izmeklējums ir ātrs, nesāpīgs pacientam un rezultātus ir iespējams saņemt uzreiz pēc procedūras – kā arī veikt holtera monitorēšanu (Holtera EKG) 24 un 48 h laika periodā saņemot detalizētu sirds ritma datu analīzi. 

Visi pakalpojumi pieejams gan apdrošināšanas kompāniju klientiem, gan kā maksas pakalpojums. Ja rodas papildus jautājumi, zvaniet KATARSE klientu konsultantam, kas labprāt atbildēs uz Jūsu jautājumiem. 

Iepriekšēja pieteikšanās pa telefonu: 23 304 445 
vai e-pastā: info@katarse.lv

Atstājiet komentāru