2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Neļaujiet sliktiem laikapstākļiem sabojāt svētku plānus

Neļaujiet sliktiem laikapstākļiem sabojāt svētku plānus

Visā jūsu rūpīgajā pasākumu plānošanā ir viena lieta, ko nevar prognozēt un novērst – laikapstākļu izmaiņas. Lai gan ar meteoroloģijas palīdzību var paredzēt laikapstākļus pat mēneša griezumā, nekad nevar būt 100% pārliecība, ka saulainu rītu neaptumšos brāzmains vējš, tāpēc neaizmirstiet sagatavoties šīm izmaiņām neatkarīgi no tā, vai pasākums notiek iekštelpās vai ārpus telpām.

Lietus ir sliktākais iespējamais papildinājums āra pasākumam. Tehniskais aprīkojums un vadu savienojumi var tikt bojāti vai apdraudēt viesus. Lietussargi var izraisīt saspīlējumu, jo visu dalībnieku lietussargi sadursies viens pret otru, paaugstinot spriedzi un neapmierinātību.

Arī tad, ja jūsu pasākums notiek iekštelpās, lietus var jūs ietekmēt no ārpuses. Tas var padarīt braucienu uz jūsu norises vietu nepatīkamu apmeklētājiem, var būt slidens ceļš vai apgrūtināta satiksme. Tas var ne tikai aizkavēt viesus, bet arī negatīvi ietekmēt to garastāvokli. Lietus var izraisīt arī lidojumu kavēšanos, kā rezultātā daži darbinieki vai runātāji var kavēties.

Ja iestājas tiešām apgrūtinoši laikapstākļi, tad jebkurš vēlas, lai būtu pietiekami daudz laika priekš citu variantu meklēšanas. Obligāti regulāri un pēc iespējas pirms paša pasākuma pārbaudiet laika prognozes, tāpēc, ja būs slikti laikapstākļi, varat tiem vismaz sagatavoties.

Ja ir zināmi, kādi būs laikapstākļi, var sagatavot piemērotu apģērbu un brilles – piemēram, polarizētās briļļu lēcas ir labs risinājums, ja plānojat, ka apkārt būs daudz sniega. Tāpat, apzinoties visas iespējamās vētras vai smagus laikapstākļus jau laicīgi, jums ir laiks izdomāt piemērotu rezerves plānu.

Tā vietā, lai dotos uz pludmali, dodieties uz kino vai zooloģisko dārzu vai pat dodieties slēpot, ja snieg. Ja tomēr nolemjat nodarboties ar aktivitātēm ārā, ir vērts padomāt par teltīm, sildītājiem un citām lietām. Noderīgus risinājumus var apskatīt Tonro.lv. Savukārt, ja laiks ārā ir pārāk slikts, draugu un tuvinieku ieskautas svinības iekštelpās var atstāt patīkamas atmiņas.

Vienmēr padariet savu pasākuma plānošanu elastīgu un ar dažādiem risinājuma veidiem. Īstenībā jūs vēlāk ar smaidu atcerēsieties to, ka gada lielākā vētra notika tajā pašā dienā, kad bija jūsu īpašs notikums. Arī tas ir atmiņu vērts piedzīvojums un tam nav jābūt negatīvam. Taču galvenais, lai vienmēr būtu risinājumi, kā pasākumu novadīt līdz galam neskatoties ne uz ko.